Bejegyzések

Göngyölt csirkemell ananásszal, baconnal

Kép
Ma a vasárnapi ebéd készítése közben jutott az eszembe - ahogy nézegettem a csirke melléből mit kellene készítenem - hogy karácsonykor általában göngyölt húst is szoktam rakni az ünnepi asztalra. Elkészítettem tehát ezt a viszonylag egyszerű, de mégis finom hústekercset. Eredeti recept sonkaszeletekkel írja, de a  hűtőbe csak baconszalonna volt, ezért azt raktam bele. Megállta a helyét, nagyon pikáns íze lett - családom jóváhagyta, így szerepelhet a karácsonyi menüben. Hozzávalók: 2 nagy csirkemell (kicsontozva) 10 dkg baconszalonna (vagy sonkaszelet) 10 dkg reszelt sajt ananász kompót liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz Elkészítése: A melleket vékonyabb oldalánál ketté vágtam, vagyis szétnyitottam a húst. Ezt egyenletes vékonyra kiklopfoltam, mindkét oldalát megsóztam. Ráterítettem a baconszalonnát, rá a reszelt sajtot (de lehet szeletben is rárakni a sajtot) és a vékonyra eldarabolt ananászt. Nagyon szorosan feltekertem, fogvájóval összetűztem.

TORTILLA babos virslivel

Kép
Ezt az ételt már lassan egy éve ki szeretném próbálni, de valahogy mindig halasztódott. Most végre rászántam magam és péntek tiszteletére elkészítettem. A kép lehet, hogy nem a legjobban sikerült róla, de az íze finom. Végül is igen könnyen elkészíthető és sokféleképp variálható. Szinte bármi belerakható, amit az ember megtalál a hűtőben. A mi hűtőnkbe a következők voltak fellelhetők: Hozzávalók a tortilla alapreceptjéhez : 30 dkg liszt, 3 dkg zsír (2 ek. olaj), 1,5 dl langyos víz, fél tk. szárított élesztő ( de ha nincs a sima élesztő is megteszi kb 2 dkg) 1 tk. só Töltelékhez : 4 fej vöröshagyma, 2 pár virsli, 25 dkg bab, tejföl, majonéz Összekevertem a hozzávalót, simára dolgoztam és 6 cipóra osztottam. Fél órát kelni hagytam, majd kinyújtottam kb.18 cm-es átmérőjű kör alakúra. Én palacsinta sütőbe sütöttem ki, amit nem is kellett olajozni. 3-4 perc alatt sül ki, természetesen mindkét felét meg kell sütni. A töltelék a következőképpen készült: A babot megfőzt

BORBAN PÁROLT PULYKACOMB gombával, párolt zöldség körettel

Kép
A pulykamellet sokféleképpen el lehet készíteni, a combjáról viszont ezt nem mondhatjuk el. Én a következő receptet próbáltam ki, amit most leírok. Férjem tesztelte le először, szerinte jó lett. Bár ő mindig nagyon szűkszavúan intézi el - vagy jó a kaja vagy nem - és a jó fogalomba nála a hús tartozik. Szerintem nagyon finom, puha, szaftos lett a husi, máskor is így készítem. Hozzávalók: pulykacombok 35 dkg csiperke gomba 2-3 gerezd fokhagyma 1 vöröshagyma 3-4 ág kakukkfű de szárított is jó 1 erőleveskocka 3 dl száraz fehérbor pulykasült fűszersó   Elkészítése:  A combokat fűszersóval jól bedörzsölöm (ha nincs fűszerkeverék sózom, borsozom), nagyobb combokat bevagdosom és úgy sózom, fűszerezem. Félórára hűtőbe rakom, hogy jól átjárja a fűszer. Addig a gombát szükség szerint félbevágom, de ha aprók a fejek egybe is hagyhatjuk. A fokhagymát, vöröshagymát felaprítom.  A húst felforrósított olajon minden oldalról megpirítom, majd tepsibe rakom. A viss

Csokimázas almás süti

Kép
Sajnos nagyon le vagyok maradva, hiszen még karácsonyi receptet nem töltöttem fel, de mentségemre eddig készültem az ecdl vizsgákra. Unokahúgomat Anikót kértem fel, hogy segítsen. Gyesen van és talán több ideje van a sütés-főzésre. De hát Ő is velem vizsgázott, így neki sem volt sokkal több ideje. Majd ezután, legalábbis igyekszünk... Most is egy egyszerű sütemény receptjét írom le, talán annyival tettem ünnepélyessé, hogy csokimázat készítettem a tetejére. Hozzávalók: 60 dkg liszt, 25 dkg margarin, 4 tojás, 1 tejföl, 1 sütőpor, 20 dkg porcukor  Töltelékhez: 1-  1,5 kg alma, 15 dkg cukor (függ az alma minőségétől), fahéj Csokimáz: 15 dkg étcsoki, 5 dkg vaj  vagy a recept alján leírtak alapján Elkészítése: A hozzávalókból tésztát gyúrok, 2 részre osztom és kinyújtom.  Kivajazott,  lisztezett gáztepsibe rakom az egyik tésztát és erre rásimítom az almatölteléket. Ezt úgy készítem el, hogy az almát megpucolom, lereszelem, lecukrozom és 10 perc múlva kifacsarom, z

ELSŐ DÍJ!!!

Kép
Nagyon kellemes meglepetés ért, díjat kaptam Gabriellától . Köszönöm Neki ezt a megtiszteltetést, hiszen  nem rég óta írjuk ezt a blogot Anikóval, még nagyon kezdők vagyunk. Tovább küldöm  a dijat Thrininek ,  Napmátkának ,  Kiskuktának ,  Lorinak ,  Szemirámisznek . Őket is szívesen olvasgatom a többiekkel együtt. Elismerésem minden gasztrobloggernek a szép, tartalmas oldalakért.