Bejegyzések

Díjat kaptunk!

Kép
Gizi  kedves meglepetése ez a két díj. Nagyon köszönjük neki, igazán jól esik, hogy gondolt ránk, mert bizony mi most nagyon el vagyunk tűnve. Egy pár bejegyzéssel ezelőtt megírtuk mi az oka annak, hogy  ritkábban tudunk recepteket felrakni.  Persze ez nem azt jelenti, hogy nem kukkantunk be kedvenc blogjainkba, ahol nagyon sok jó receptet találunk, amit hasznosítani tudunk. Néha kommentel, néha komment nélkül, de azért nagy érdeklődéssel követjük mások serénykedéseit a konyhában.  Bizony nagyon jól esik, ha visszajelzést kapunk, hogy még minket sem felejtettek el - bizonyítja ezt ez a két díj is, amit még egyszer nagyon köszönünk!  Megajándékozzuk a díjakkal mindazokat, akik megtisztelnek bennünket látogatásaikkal illetve azokat, akik nap mint nap azon szorgoskodnak, hogy  megosszák saját receptjeiket másokkal, mert azért ehhez sok idő és sok energia szükséges!

Autós torta szülinapra

Kép
A kis fiam, Boti "najancssájga  kisajutót" rendelt szülinapjára. Sajnos a szín nem lett tökéletes, de szerencsére ez az eltérés nem tünt fel az ünnepeltnek. Hozzávalók: 8 tojásos vizes piskóta (8 tojás, 40 dkg cukor, 40 dkg liszt, 16 ek víz, 1 tk szódabikarbóna) elkészítése Krém hozzávalói: 9 dl tej 2 cs eperpuding 1 cs csokipuding barack lekvár  1 l hulala tejszín 1 dl jaffaszörp 1 ek zselatin pár csepp piros ételfesték 1 ek kakaópor Elkészítés: A piskótát kisütöm egy gáztepsiben. 6 dl tejben megfőzöm az eperpudingot,  3 dl tejben a csokipudingot. Fél l tejszínt felverem keményre és a két pudinghoz szétosztom. Lenke ( Villám McQuinn autó) e oldalán találtam meg hogyan kell a kisautót elkészíteni. A két krémmel váltakozva megkenem a szeleteket és lekvárral is megkenem. A kisautót kívülről is lekenem krémmel, majd a felvert tejszínhez hozzáadom a jaffaszörpöt, amiben elkeverem a zselatint. Piros étel festéket cseppentek hozzá,

100. olvasónk és egy aranyos díj!

Kép
Először is szeretettel köszöntjük a blogunkra bejelentkezett 100. olvasónkat.  Aicus fogadd ezt a virágcsokrot ez alkalomból! Természetesen a többi kedves olvasónknak is nagyon örülünk, hisz megtiszteltetés számunkra, hogy oldalunkat rendszeresen látogatják, tehát nekik is küldjük a virágcsokrot.  Amikor elindítottuk blogunkat nem is gondoltuk, hogy ennyi kedves emberrel megismerkedhetünk és reméljük, hogy ez nem szakad meg akkor sem, ha most egy kicsit ritkábban tudunk majd jelentkezni. Ezenkívül szeretnénk megköszönni Mariananak e díjat amit blogunknak ajándékozott, nagyon aranyos, hogy gondolt ránk. Mivel nekünk mindenki nagyon fontos és kedves, így tovább küldjük mindazoknak, aki hozzánk benéz, megtisztel bennünket látogatásával, kommentjeivel. Nagyon köszönjük, és továbbra is szeretettel várunk mindenkit!!!

Oroszkrém torta szülinapra

Kép
Először is azt szeretném megírni mi az oka annak, hogy ritkábban tudunk jelentkezni, recepteket felrakni. Nem azért, hogy nem akarjuk vagy nem szeretünk vele foglalkozni, sőt nagyon is megkedveltük. Azt hiszem nem egyedül vagyunk akik úgy gondoljuk, hogy egy nagyon jó kis közösség alakult ki, igaz csak virtuálisan.  Kedvenc oldalainkhoz mi is sűrűn be-benézünk, vagy ők látogatnak meg és írnak kedves kommenteket. Egyszerűen csak az időnkbe nem fér bele, nekem azért, mert nemsokára megszületik harmadik gyermekem, Liza pedig másodállást vállalt, tehát teli munkával. De ha van időnk természetesen jelentkezünk, végleg nem tününk el. Minden kedves új és régi olvasónkat illetve idelátógatót szívesen látunk oldalunkon, jó nézelődést továbbra is receptjeink között, reméljük sikerül mindenkinek kedvére valót találni. Most pedig nemrég készített tortám receptjét szeretném felrakni, amit ismerősöm 60. születésnapjára készítettem. Az oroszkrém torta receptjét már leírtam itt , de most új

Tejszínes szilvás pite

Kép
Szomszédasszonyom jóvoltából készítettem ezt a gyors szilvás süteményt. Annyi szilva termett a fájukon, hogy szinte roskadozik, így én is kaptam egy nagy kosárral. Nem csak a gyümölcs, hanem a recept is tőle való, ő már többször elkészítette és nagyon-nagyon finom. Hozzávalók a tésztához: 25 dkg liszt 10 dkg vaj (hideg) 6 dkg cukor 1 tojás 2 evőkanál tejszín az öntethez: 3 tojás 3 dl tejszín 2 ek cukor 1 vaníliás cukor 2 evőkanál liszt 50 dkg szilva (vagy bármilyen gyümölcs) dió vagy mogyoró 1 ek fahéjas porcukor Elkészítése: A tészta hozzávalóit összemorzsolom, összedolgozom, de nem gyúrom. Félórára berakom a hűtőbe.  Utána kinyújtom akkorára, hogy a formába rakva pereme is legyen. A formát  kivajazom, a tésztát beleterítem, oldalt jól felhúzigálom. Villával megszurkálom, majd megszórom vékonyan darált dióval vagy mogyoróval. Tetejére bármilyen szeletelt gyümölcsöt rakhatunk. A szilvát kettőbe vagy negyedbe vágom, megszórom fahéjas