Bejegyzések

Tejben vajban sült sajtos csirkecombok

Kép
Nagyon ízletes, puha lesz így a csirkecomb. Elég sűrűn szerepel az étlapunkon csirkehús, és hogy változatosabb ételeket tudjak belőle készíteni keresgélni kezdtem régi receptjeim között. Végül ennél kötöttem ki, mivel az alapanyagok is általában adva vannak a hűtőmben.  Egyszerű elkészíteni, de mégsem a megszokott, sima sült csirkecomb. Hozzávalók: 8 csirkecomb 8 szelet trappista sajt  1/2 l tej szárnyas fűszerkeverék 15 dkg reszelt sajt 5 dkg vaj  Elkészítése: A combokat enyhén sózom, megszórom a fűszerkeverékkel.  A húsról a bőrt felhajtom és a szelet sajtokat alárakom. H őállótálba vagy k is méretű tepsibe teszem és a tejet aláöntöm. Minden comb tetejére egy kis darab vajat rakok.  Lefedem alufóliával és 170 fokon kb. 1 órahosszát sütöm. Leveszem az alufóliát, megszórom reszelt sajttal, majd visszarakva a sütőbe pirulásig sütöm.  Nagyon finom, ahogy a tejben megsül a hús és a vaj és sajt is ráolvad a tetejére. Sült burgonyával és franciasalátával tála

Túró torta

Kép
Újabb tortát sütöttem. Ezúttal a 19 éves unokatesómnak kellett sütnöm. Az volt a kívánsága, hogy túrós legyen, de ne legyen a túró benne szemcsés vagy darabos. Ezért botmixerrel jól átdolgoztam. Arra gondoltam, hogy a zselé se folyjon le, ezért sütöm a piskóta egy részét gyümölcstorta formában. Mikor elkészítettem a krémet egy kicsit kevésnek találtam, ezért kevertem még bele a 2 joghurtot. Nagyon finom, krémesre sikerült így, az ünnepeltnek is nagyon ízlett. Hozzávalók: 6 tojásos vizes piskóta >>>>>> Krémhez: 1 cs vaníliás pudingpor 3 dl tej 7 ek cukor 3 dkg margarin 50 dkg túró 0,5 dl hulala tejszín 2 doboz 110 g-os Danone vaníliás joghurt Zselé: 2 dl forró víz 3 dl málnaszörp 25 gr zselatin Elkészítése: A vizes piskótának elkészítem a tésztáját (kakaópor helyett is lisztet mérek). A massza felét a gyümölcstorta formába, a másik felét 26 cm-es tortaformába sütöm ki. Közben elkészítem a krémet:  Megfőzöm a

Sajtos rúd egyszerűen

Kép
Nagyon finom, ropogós rágcsálnivaló. Szilveszter előtt találkoztam volt osztálytársammal, ő ajánlotta ezt a gyorsan elkészíthető, finom, nem macerás receptet. Kezdőknek is ajánlom, szinte elronthatatlan. Akár előző este is gyorsan összeállítható, majd hűtőbe rakva másnap rövid idő alatt kisüthető. Még jó, hogy dupla adagnak fogtam neki, mert felét még melegében megettük. Hozzávalók: 30 dkg liszt 15 dkg vaj vagy margarin 15 dkg reszelt sajt (+ 5 dkg a tetejére) 2 mokkás kanálnyi só 2 tojássárgája (+1 a tetejét megkenni) 1 sütőpor 1/2 dl tejföl A hozzávalókat jól összegyúrom és pár órára hűtőbe teszem. Lisztezett deszkán fél cm-esre kinyújtom, megkenem tojássárgával, megszórom reszelt sajttal, kb. 1x8 cm-es csíkokra vágom és előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 perc alatt aranysárgára sütöm. Lehet a tetejét sajt helyett köménymaggal, szezámmaggal megszórni. Ugyanolyan finom, kívül ropogós, belül omlós marad napokkal később is, mint amilyen frissen, ezért érd

Mézes krémes

Kép
Nagyon régen sütöttem már ezt a fajta süteményt, de mikor Gizinél megláttam eszembe jutott, hogy régebben nálunk is nagy sikere volt. Mivel már a receptet sem találtam meg, így teljesen az ő leírása alapján készítettem el. Ezúton is köszönöm neki, mert nagyon finom lett! Érdemes a süteményt 1-2 nappal előbb elkészíteni, hogy megpuhuljon és az ízek összeérjenek . Hozzávalók: 55 dkg  liszt 15 dkg  porcukor 3 ek zsír 4 ek méz 1 tk szódabikarbóna 1 tojás 1 dl tej fahéj ízlés szerint     Krém: 5 dl tej 10 dkg búzadara 20 dkg cukor ( 15 dkg cukorral is elég) 2 cs vaníliás cukor 1-2 ek rum 25 dkg margarin  baracklekvár Csokimáz: 5 dkg margarin 5 ek porcukor 2 ek kakaó 3 ek forró víz vagy 10 dkg étcsoki, 1 ek olaj   Elkészítése: Egy tálba összekeverem a lisztet, szódabikarbónát,  porcukrot és a fahéjat. A felolvasztott zsírt és a mézet a liszt közepébe öntöm.  A tejben elkeverem a kissé felvert egész tojást és ezt is hozzáadom, majd elke

Csoki torta

Kép
Ez a másik torta amit férjemnek készítettem a szülinapi bulira. Hozzávalók: 6 tojásos kakaós vizespiskóta>>>> Krémhez: 2 cs  csokipuding 6 dl tej 6 ek cukor 4 dl Hullala Díszítéshez: 2 dl Hullala csokirózsa dekor gyöngyök Elkészítése: A piskótát 26 cm-es tortaformában megsütöm. Hagyom hűlni, majd háromba vágom. A pudingot megfőzöm a tejben és cukorral édesítem. Mikor kihűlt a kemény habnak felvert Hullalával összekeverem és megtöltöm vele a tortalapokat. Végül a külsejét is díszítem a tejszínnel és a csokirózsákkal, aminek a receptjével hamarosan jelentkezni fogok. Íme  itt  van.