Bejegyzések

Spagetti Emiliana

Kép
Közeli olasz kisvendéglőből hozta haza nagylányom ezt a receptet, párja egyből el is készítette. Nagy sikert aratott, így azóta én is többször az étlapra tűzöm.  A fotók nem a legjobban sikerültek, de az íze kifogástalan.  Hozzávalók 4 személyre:  1 közepes fej vöröshagyma 25 dkg bacon szalonna 2-3 ek olívaolaj 25 dkg zöldborsó 25 dkg spagetti 5 dl főzőtejszín 1-2 ek cukor 1 ek ételízesítő ( el is maradhat) 1 tk oregano 1 tk bazsalikom  bors reszelt sajt Elkészítése:  A bacon szalonnát apróra felkockázom és az olajon odateszem pirítani. A vöröshagymát is apróra darabolom, hozzáadom és együtt pirítom. Nagyon szeretem az ilyen jellegű ételeket wokban készíteni. Mikor már majdnem jó ráteszem a zöldborsót (mirelit is lehet) és együtt tovább párolom, pirítom.  5-10 perc után ráöntöm a tejszínt, beleteszem a cukrot. Fűszerezem bazsalikommal, oreganóval, borssal. Sózni nem nagyon kell, mert a bacon is sós. Lefedem és addig főzöm mí

Születésnapi tortáim és a meglepetés

Kép
Ezeket a gyönyörű és isteni finom tortákat én kaptam és keresztlányom keze munkáját dicséri. Receptjeit gondolom majd ő leírja én csak annyit mondhatok, hogy nagyon finom volt mindkettő.  Előző bejegyzésemben említettem, hogy két nagyon jó dolog ért születésnapom alkalmából - a nyereményről már  írtam a másik felejthetetlen meglepetést pedig családom és közeli rokonaim  "főzték ki ellenem".   A születésnapom hétfőre esett és megemlítettem, hogy én aznap nem szeretnék dolgozni, hanem menjünk el inkább kirándulni. Mint utólag kiderült ez kapóra is jött. Nagyon jól telt az egész nap, teljesen kikapcsolódva, gyanútlanul értünk haza (legalábbis én!). Otthon aztán könny szökött a szemembe, amikor megláttam az engem fogadó és ünneplő vendégeket - igazi felejthetetlen meglepetés volt!!!  Itt is szeretném megköszönni családtagjaimnak, rokonaimnak, akik ezt a bulit megszervezték és közreműködtek, nagyon - nagyon jól esett, köszönöm szépen! Na és az ajándékok

NYERTEM a Laptopkonyha receptfeltöltő versenyén!!!!

Kép
Bevallom mostanában nagyon elvagyok "havazva" úgy is mondhatnám nem a legjobb idők járnak erre felé, persze nem a szó szoros értelmében. Sok a gondom-bajom, időm, de sokszor kedvem sincs kedvenc hobbimmal a gasztroblog vezetésével foglalkozni. Persze készíteni továbbra is szoktam, hiszen 5 tagú családomat mégsem küldhetem mindennap kifőzdébe, gyorsétterembe. A sok hétköznapi gond között azért jó is éri az embert. Az egyik kellemes meglepetés hétfőn születésnapomon ért, amelyet családomtól és rokonaimtól kaptam. Erről bővebben majd később írok.  A másik pedig kedden, amikor benéztem a RECEPTEK.L@PTOPKONYHA.HU  oldalra. Hurrá nyertem!!!! - kiáltottam fel amikor megláttam, hogy én is ott vagyok a júliusi receptfeltöltő verseny díjazottjai között. A nyereményem pedig, hogy a laptopkonyha stúdiójában kamerák előtt készítsem el a szakmai zsűri által kiválasztott egyik beküldött receptemet.   Nagyon köszönöm a Laptopkonyha Szerkesztőségének ezt a lehetőséget! Kicsit

Gyümölcsös alagút

Kép
Megint egy sütés nélküli, de nagyon finom, különleges desszert receptjét írom le. Bármilyen gyümölcsöt tehetünk bele, én most málnával és sárgabarackkal készítettem. Hozzávalók: 3 és fél (kis) pohár tejföl 1 cs zselatin 6 ek cukor 2 dl tejszín 20 dkg málna 6 db barack babapiskóta A tejfölt, cukrot, zselatint összekeverem, felmelegítem, de nem szabad forralni. A tejszínt kemény habbá verem és a langyosra hűlt tejfölhöz lazán hozzákeverem. Egy őzgerinc formát folpack-kal kibélelek, a massza harmadát beleöntöm, feldarabolt málnát rárakom, majd újra öntök a masszából, erre a barackot rakom, végül a maradék tejfölös krém. Tetejét kirakom babapiskótával és pár órára hűtőbe rakom. Ha már jól megdermedt kiborítom a formából és felszeletelem. Tejföl helyett joghurttal, gyümölcs joghurttal is készíthetjük.

Gesztenyés szelet (sütés nélkül)

Kép
Nagyon mutatós, egyszerűen elkészíthető sütemény. Nagy előnye, hogy nem kell sütni, nyári melegben is nyugodtan vállalkozhatunk rá. Kezdő háziasszonyoknak is ajánlom. Hozzávalók: 2 cs gesztenyemassza 35 dkg darált keksz kb. 2 dl tej 1 vaníliás cukor 3 cs vaníliás pudingpor 9 dl tej 10 ek cukor 15 dkg margarin (vaj) 1 cs babapiskóta (24 db) 2 dl tej 3 adag kávé 0,5 dl Amaretto (vagy rum, esetleg rumaroma) 4 dl tejszín + 1 habfixáló Elkészítése: A gesztenyemasszát elkeverem a keksszel és a tejjel, majd belenyomkodom egy normál méretű tepsibe (nálam ez 21x36 cm). Cukrot nem teszek hozzá, de kíván-e érdemes megkóstolni, mert ez függ a gesztenyemasszától illetve keksztől. A pudingot megfőzöm a tejben, közben hozzáadom a cukrot. Mikor kész a puding félrehúzom a tűzről, hozzádobom a margarint és botmixerrel jól kikeverem.  Felét ráöntöm a gesztenyemasszára.  A tejet, kávét, amarettot összekeverem, a babapiskótákat belemártom, de csak eg