Bejegyzések

Duna hullám

Kép
Régi, kedvenc süteményünk a Duna hullám. Azért is szeretem, mert lehet variálni a gyümölcsökkel és mindig más-más ízt kapunk. Készítettem már meggyel, sárgabarackkal, őszibarackkal, körtével. Nem csak a gyümölcsöket, hanem a tésztát is variálhatjuk. Például alulra rakjuk a sárga tésztát, rá a kakaós tésztát és úgy a gyümölcsöt, vagy a két tészta közé a gyümölcsöt. De így is mutatós, ahogy legutoljára készítettem. Hozzávalók: 35 dkg liszt 20 dkg cukor 150 ml olaj 150 ml tej 4 tojás 1 púpos ek kakaópor 1 sütőpor 1 ü meggy befőtt vagy más gyümölcs (60-70 dkg) Krémhez: 7 dl tej 2 cs vaníliás pudingpor 6 ek cukor 20 dkg margarin vagy vaj tetejére 10 dkg étcsoki vagy csokimáz A tojássárgáját a cukorral, az olajjal meg a tejjel habosra keverem, aztán szép lassan hozzávegyítem a sütőporos lisztet. A tojásfehérjét pici citromlével nagyon jó keményre felverem és ehhez óvatosan, nagy mozdulatokkal hozzákeverem az elkészített tészta többi részét