Gyors reggeli



Reggel rohanás közben nem sok időnk marad sütés-főzésre, de azért a megszokott szendvics helyett bizony néha megkívánunk valami újdonságot.
Íme néhány gyorsan összeüthető finomság:

TÜKÖRTOJÁS VIRSLIVEL

Hozzávalók:
Amennyi tojás annyi virsli, étolaj, só.

Elkészítés:
A virsliket hosszában félbevágom, de az utolsó egy centi egyben maradjon belőlük. Kifelé kihajlítom őket úgy, hogy szívformát kapjunk. A virslik csúcsát összetűzöm egy fogpiszkálóval.
(Ha a virsli túl kemény, nem akar meghajolni, akkor tegyük 1-2 percre forró vízbe.)
A szívformára hajlított virsliket (hosszú, vékony virsliket használjunk) kiolajozott serpenyőbe teszem. Kezdem melegíteni a serpenyőt. Mikor a virslik sülni kezdenek, mindegyiknek a közepébe ütök egy-egy tojást. Lassú tűzön sütöm őket addig, amíg a tojás megszilárdul. A tojásokat enyhén megsózom.


PADLIZSÁN KRÉM PIRÍTÓSRA

Hozzávalók:
egy padlizsán, fél fej vöröshagyma, egy gerezd fokhagyma, egy evőkanál mustár, két evőkanál majonéz, két evőkanál oliva olaj, só, bors

Elkészítése: 
Egy padlizsánt félbevágom és sütőben megsütöm, hogy a belseje teljesen kikanalazható legyen. Egy kisebb fél fej hagymát és a gerezd fokhagymát összezúzok szinte krémesre a botmixerrel, majd hozzámixelem a padlizsánt is és kb 2 evőkanál oliva olajat. Egy evőkanál mustárt, két evőkanál majonézt, sót és borsot adunk hozzá ízlés szerint, és a végén annyi tejfölt, amennyit felvesz. Egy pár órára hűtőbe tesszük, hagyjuk összeérni az ízeket.



JOGHURTOS PADLIZSÁN

Hozzávalók:
1 db nagyobb padlizsán, 1 pohár joghurt, 2 gerezd fokhagyma, 2 ek olivaolaj, só

Elkészítés:
A padlizsánt kockákra vágom,a fokhagymát összepréselem fokhagymanyomón. A padlizsánt besózom és hagyom kb. 10 percig állni. Ezalatt az olíva olajat elkeverem az összepréselt fokhagymával. A padlizsánt lecsepegtetem, leitatom papírtörlőn, aztán belekeverem a fokhagymás olajba, majd kisütöm egy teflonserpenyőben. Ha kihűlt, akkor belekeverem a joghurtba és kicsit ízlés szerint sózom. Nagyon finom.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mákos kókuszos almás szelet liszt és cukor mentes

Pacalpörkölt

Hortobágyi húsos palacsinta