Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: január 31, 2020

A tökéletes hagyományos zserbó

Kép
Életem első zserbóját sütöttem, de azt hiszem nem utoljára, mert mindenki nagyon megdicsérte. Hozzávalók: 60 dkg liszt 30 dkg vaj (margarin) 2 evőkanál tejföl 2 dl tej 1 ek cukor 2,5 dkg élesztő 3 tojássárgája 1 kk só Töltelékhez: 800 g baracklekvár 30 dkg darált dió 10 dkg porcukor 2 cs vaníliás cukor 1 bio narancs vagy citrom reszelt héja Csokimáz: 5 evőkanál kakaópor 5 evőkanál porcukor 8 evőkanál forró víz 8 dkg vaj 2 ek citrom leve  Elkészítése:  A liszthez morzsolom a  kockára darabolt hideg vajat, hozzáadom a sót, a tojássárgákat, cukrot, hideg tejben elkevert élesztőt és alaposan összegyúrom. Lemérem és 4 egyenlő részre osztom. Letakarva hideg helyen pihentetem 30-60 percig. Közben elkészítem a tölteléket. A darált dióhoz keverem a cukrokat, citromhéjat reszelek bele. A lekvárt és a diótölteléket is három részre osztom. Kinyújtom az egyik tésztagolyót. Én úgy csinálom, hogy két db (25*35 cm) tepsi méretű sütőpapírt