Meggyes túrós palacsinta



Először vendégségben ettem ebből a nagyon finom, különleges palacsintából. Igazi desszert!

Hozzávalók: kb.15 palacsintához
tésztához: a palacsintatészta alapreceptjében leírtak (lásd itt)
krémhez: 50 dkg túró, 4 db tojás, 10 dkg porcukor, 1 citrom reszelt héja, 2 dl tejföl, 10 dkg mazsola, 5 dkg vaj, 1 üveg meggy befőtt vagy mirelit meggy, 10 dkg cukor, fahéj, 2 dkg liszt, 2dl meggylé, 2 dl tejszín

Elkészítése:
Palacsintatésztát készítek úgy, hogy a tojásokat szétválasztom és a fehérjét habbá verve teszem a tésztához. Kicsit vastagabb palacsintákat sütök a szokottnál.

Az áttört túrót a tojások sárgájával, a porcukorral, citromhéjjal, mazsolával, tejföllel kikeverem. Hozzáadom a tojások habját. A palacsintákat megtöltöm a krémmel, felgöngyölöm és hőálló tálba fektetem egymás mellé. Meglocsolom olvasztott vajjal. Alufóliával letakarom, kissé átsütöm a sütőben, de nem pirítom meg.Végül meggymártást készítek és a palacsintákra öntöm.
Meggymártás: a meggyet kimagozom, cukorral, fahéjjal lábasba öntöm. A meggylevet a liszttel simára keverem, felengedem a tejszínnel ráöntöm a cukros meggyre és néhány percig forralom.


Ez az alaprecept, én annyit változtattam rajta, hogy amikor megkenem a palacsintákat túróval meggymártással is megkenem úgy tekerem fel.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mákos kókuszos almás szelet liszt és cukor mentes

Pacalpörkölt

Hortobágyi húsos palacsinta