Palacsintatészta alapreceptje
Magyarországon a vékony palacsintatészta a népszerűbb édes és sós változatban is.Talán nincs olyan ember, aki ne szeretné a palacsinta valamely változatát.
Hozzávalók: kb 15 db-hoz
4 dl tej
2 dl szódavíz (szénsavas ásványvíz)
30 dkg liszt
3 tojás
csipetnyi só
2 ek cukor az édes változathoz
étolaj
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral, sóval, a tej felével és a liszttel összekeverem, hozzáadom a többi folyadékot és habverővel (vagy mixerrel) kidolgozom úgy, hogy csomós ne legyen. A tészta híg, tejszínsűrűségű legyen. Ha nagyon sűrűnek találjuk tejjel vagy szódavízzel hígítjuk, vagy ha ritka egy kis liszttel sűrítjük. Keverés után legalább egy fél órát pihentetem, hogy a liszt megduzzadjon benne.
Sütése: a palacsintasütőbe pici olajat hevítek és egy merőkanálnyi tésztát öntök bele. Megforgatom, hogy egyenletesen szétterüljön és a tűzre rakom. Ha az első fele pirulni kezd megfordítom palacsintalapáttal. A másik oldala már pillanatok alatt sül.
Ha több palacsintát készítünk süssük egyszerre két sütőben.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése