Csíkos sütemény


Hozzávalók:
3 db tojás, 15 evőkanál liszt, 15 evőkanál cukor, 3 doboz tejföl (175 gr-os), 3 mokkáskanál szódabikarbóna, 2 evőkanál kakaópor, 5 evőkanál darált dió, 5 evőkanál darált mák
Krémhez valók: 2 cs vaníliás pudingpor, 0,5 l tej, 15 dkg porcukor, 25 dkg vaj vagy margarin, 1 citrom, csoki mázhoz valók vagy 10 dkg étcsokoládé

Elkészítése:
A tojást és a cukrot habosra keverem, utána hozzáadom a szódabikarbónás lisztet, a 3 tejfölt, jól eldolgozom. Három részre osztom: az első részbe a kakaót, a második részbe a diót, a harmadik részbe a mákot rakom. Külön külön kisütöm a 3 tésztát közepes méretű tepsiben.

Krém készítése: 

A pudingporokat a tejben megfőzöm. A vajat a porcukorral, a citrom levével és reszelt héjával ízesítve habosra keverem, majd a kihűlt pudinggal összevegyítem, jó krémesre kikeverem. Végül a lapokat megkenem a krémmel, tetejére csoki mázt készítek (vagy egyszerűen csokoládét reszelek rá, de ekkor a tetejét is vékonyan lekenem krémmel).

Csoki máz: 5 evőkanál porcukrot, 3 e.kanál forróvizet, 2 e.kanál kakaót és 5 dkg vajat gőz fölött felolvasztok.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mákos kókuszos almás szelet liszt és cukor mentes

Pacalpörkölt

Hortobágyi húsos palacsinta