Francia saláta

A saláták egyszerű vendégváró köretek, mert előző nap elkészíthetők, sőt finomabb is, ha az ízek hideg helyen összeérnek.
Hidegtálakhoz, rántott illetve sült húsok mellé kiváló köret.

Hozzávalók:
1 kg mirelit zöldségkeverék vagy friss zöldség (sárgarépa, petrezselyem, burgonya, zöldborsó)
2 kis pohár tejföl (350 g)
1 kis tubus majonéz (160 g)
3-4 db savanyú uborka
1-2 db alma

Elkészítése:
A mélyhűtött zöldségkeveréket kevés, enyhén sós vízben megpárolom. Ha friss zöldségekkel dolgozom akkor először megpucolom, felkockázom egyformára és így főzöm meg.
Figyeljünk rá, hogy ne főzzük túl a zöldségeket, mert egyrészt veszítenek ízükből és színükből, másrészt szétmállanak keverés közben. Jobb, ha roppanós marad! Ha megfőtt leszűröm és hagyom kihűlni. Az uborkákat és almát is kockára darabolom és összekeverem a zöldségekkel. Tartár mártást készítek. A tejfölt a majonézzel, kicsi mustárral, borssal, pici porcukorral, sóval összekeverem és ráteszem a zöldségekre, annyit, hogy ne ússzon a szószban. Óvatosan keverem, hogy ne törjön össze. Tálalásig hűtőbe teszem.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mákos kókuszos almás szelet liszt és cukor mentes

Pacalpörkölt

Hortobágyi húsos palacsinta