Rakott kelbimbó


Az új évet új számítógéppel kezdjük ugyanis a régi pc-t sajnos már nem lehetett megjavítani. Na de végre mi is folytathatjuk a blog írást, őszintén bevallva már alig vártam. Sajnos nagyon sok minden elveszett - képek, írások, receptek - még szerencse, hogy a fényképezőgépből nem töröltem ki mindent, de így is lesz mit bepótolni. Minden rosszban van valami jó azt szokták mondani, így legalább gyakorlom a fényképezést és a képszerkesztést, mert van még bőven mit tanulnom. 

Először is egy egyszerű étellel kezdem, amelyet tegnap ebédre készítettem. 
Egyik rokonomtól kaptam sok-sok kelbimbót. Levesbe is szeretjük, de most rakottas lett belőle.


Hozzávalók:
60 dkg sovány hús
1 kg kelbimbó
1 fej vöröshagyma
1 dl paradicsomlé
1 tejföl
1 kk pirospaprika
só, bors
5 dkg reszelt sajt


Elkészítése:
Sós vízben megfőzöm a kelbimbót. A hagymát üvegesre párolom, rádobom a kockára darabolt husit. Sózom, borsozom, paprikázom és fedő alatt puhára párolom. A végén hozzáöntöm a paradicsomlevet és ezzel összeforralom. Hőálló tálba rétegezem úgy, hogy először a kelbimbót, majd a húst és így tovább, amíg el nem fogy. Sütőbe teszem 30 percig sütöm, majd kihúzom, ráteszem a tejfölt, megszórom sajttal és visszateszem a sütőbe pirulásig.

Megjegyzések

  1. B. U. E. K. !

    Ai un blog minunat!Felicitariio!
    An nou fericit si La multi ani!

    VálaszTörlés
  2. Köszönjük.
    Boldog Új Évet Mariana! BUÉK!

    VálaszTörlés
  3. Liza! Jó, hogy itt vagy újra! Ha van kedved játszani, gyere át hozzám légyszi!

    VálaszTörlés
  4. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése