Fokhagyma leves cipóban tálalva


Valami gyorsat akartam ma ebédre, de mégis olyat ami még nem volt. Hát ez sült- főlt ki belőle.
Hozzávalók:
12 gerezd fokhagyma
pici olaj
oregánó
vegeta
spagetti
fél ek étkezési keményítő
1 dl tejszín

Hozzávalók 4 db cipóhoz:
50 dkg liszt
4 dkg élesztő
1 tk cukor
3,5 langyos víz
1 ek só
3 ek olaj

Elkészítése:
A fokhagymát fokhagyma nyomón átnyomom. Az olajon odateszem picit megpirítom. Majd felengedem annyi vízzel amennyi levest akarok főzni. Befűszerezem, jól összeforralom és mikor már nagyon lobog beledobom a rövidre tördelt spagettit. Annyi marék spagetti ahány személyre készül a leves. Mikor megfőtt a tejszínből és a keményítőből habarást készek, amit a leveshez öntöm.

Cipó elkészítése:
Az élesztőt felfuttatom pici vízben a cukorral. Majd az összes hozzávalót jól összedolgozom és addig verem, míg elválik a táltól. Hagyom picit pihenni. Majd 4 cipót formálok belőle és előmelegített sütőben megsütöm. Mikor megsült a közepét kivájom és tálalásnál beleszedem a levest. Azonnal fogyasztandó!

Megjegyzések

  1. HŰŰŰ-HAAA

    Egy igazi energia bomba :)

    VálaszTörlés
  2. Hát igen, csak nagyon tanácstalan voltam mi legyen a második féle.
    Ezért döntöttem úgy hogy mi lenne ha sütnék egy ilyen cipót.

    VálaszTörlés
  3. Még sosem főztem fokhagymalevest, de ahogy a receptet olvasom, nem tudom, mire várok, totál egyszerű. :D Nagyon guszta a tálalás, szeretem a cipóban tálalt leveseket, nagyon fel tudja dobni az ételt!

    VálaszTörlés
  4. O primavara minunata,calda si senina!Te imbratisez !

    VálaszTörlés
  5. Egycsipet!
    tényleg nagyon gyorsan elkészíthető leves! Én még sosem ettem cipóból, ez volt az első alkalom, de biztos vagyok benne, hogy nem az utolsó

    VálaszTörlés
  6. Ez végül is fogyókúrás kaja, mert a 90 napos tésztanapra való!

    Jó, viszem!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése