Töltött palacsinta rántva
Vasárnap vendégeket vártunk és többek között Hortobágyi húsos palacsintát készítettem. Valahogy nem jól számítottam ki a hozzávalókat, a lényeg, hogy üresen maradt egy jó néhány palacsinta. Viszont volt itthon gomba és készítettem egy gombás tölteléket. Megtöltöttem a kimaradt palacsintákat, bepaníroztam és kirántottam. Nagyon kapós lett, melegen és hidegen is kitűnő!
Hozzávalók:
6 db sós palacsinta
30 dkg gomba
1 nagy fej vöröshagyma
20 dkg reszelt sajt
zöldség zöldje
só, bors
Elkészítése:
A gombát megtisztítom, feldarabolom. A vöröshagymát is megtisztítom, apróra eldarabolom és kevés olajon üvegesre párolom. Rárakom a gombát, sózom, borsozom és együtt még kb. 10 percig párolom. Ha kész a tűzről lehúzom, a reszelt sajtot és az apróra vágott petrezselyemzöldet hozzákeverem. Megtöltöm vele a palacsintákat, a szokásos módon lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába panírozom, majd forró olajban szép ropogósra sütöm.
Ötletes! Szeretem a gombát, viszont a panírozást nem. :)
VálaszTörlésHű micsoda palacsinta. Étteremben ettem rántva, de az édes volt. Igazán finom lesz tőle. Tök ügyes vagy :))))
VálaszTörlésJó ötlet, receptet mentettem!
VálaszTörlésHm...:) Én is ismerek hasonló receptet:) De abban a palacsintába sajt és sonka van töltve háromszögre hajtva és úgy kirántva:)
VálaszTörlésViszont ez is rettentő mutatós:)Lehet próbálok egyet!:)
Nagyon guszta!! Olyan csábító, szinte érzem az illatát. Viszem én is a receptet, köszönet érte.:)
VálaszTörlésKöszönöm Thrini!
VálaszTörlésA panírozást én sem nagyon szeretem, de a végeredményt igen.:)
Bianka köszönöm, rántott palacsintát édesen meg én nem ettem még.
Ottis, Diana, Gizi nagyon köszönöm!:)
Próbáljátok ki, nekünk biztos nagyon ízlett!
Micsoda szupi ötlet mindegyik! Viszem én is!:-))
VálaszTörlésAndi én örülök, hogy tetszik, vigyed nyugodtan!:)
VálaszTörlésNagyon szeretem a rántott palacsintákat. Köszi, hogy adtál ötletet.Régen nem készítettem. Mentettem!!Köszönöm!:))
VálaszTörlés