Kifőztük karácsonyra - adománygyűjtési akció!


Hogy mindenkinek ünnep legyen a karácsony!


Jött az árvíz, jöttek a hatalmas viharok, a soha nem látott mennyiségű eső, a jég, a vörösiszap. Olyan természeti és egyéb katasztrófák sújtották az országot, amivel az egyes területen élők nehezen birkóztak meg, még azok is, akiknek nincsenek megélhetési problémái. Családok vesztették el az otthonukat, a megélhetést jelentő földet, az állatokat, mindent. Ezek az emberek megtapasztalták, hogy milyen átmeneti otthonokban élni, iskolákban, tornatermekben tölteni az éjszakát, a napokat. Megélni, hogy nincs ennivaló, megélni, hogy egyáltalán nem biztos, másnap lesz valamilyen étel, amit a család, a gyerekek elé tehetnek.
Eltudja Ön képzelni, hogy ennyire megváltozik az élete? Munka nélkül marad és olyan szegénységben él, hogy szó szerint éhezik? Eltudja Ön képzelni, hogy a gyerekei csak az óvodában, iskolában esznek meleg ételt? Ehhez nem kell árvíz, nem kell katasztrófa. Magyarországon több tízezer gyerek él a szüleivel, családjával olyan szegénységben, hogy mindezt árvíz, eső, jég nélkül is átéli, átélte. Átéli a szó szerinti éhezést.
 
Megdöbbentő, de így van - ma Magyarországon nagyon sok gyerek és családjuk él nyomorban!

Ezért is példaértékű az az összefogás, amelyet A Kifőztük elektronikus magazin szerkesztői gasztrobloggerek felkérésével indítottak el a Magyarországon élő éhező gyermekekért.
Az akció keretében illetve 115 gasztroblogger közreműködésével elkészült ez a gyönyörű (pdf formátumban megjelenő) kiadvány, melyben karácsonyi ételek, italok receptjei, karácsonyi gasztro- és kézműves ajándékötletek kaptak helyet.  


Arra kérünk kedves Olvasó, hogy támogatásával segítse ezt az akciót, mely ellenében letölthető a karácsonyi receptkönyv!

Nincs minimum, nem számít, hogy Ön esetleg csak kisebb összeggel tud hozzájárulni, mert a Magyar Élelmiszerbank a befolyó összegek minden forintjából élelmiszereket juttat el a rászoruló gyermekes családoknak, de természetesen több pénzből több gyermeknek lehet szebb karácsonya. 
Ön eljuttatja adományát az Élelmiszerbank számlájára amiből a rászoruló gyerekek, családok tartós élelmiszerekből összeállított csomagot kapnak majd.

Az adományozással és a receptkönyv letöltésével nem ér véget az akció. A Magyar Élelmiszerbank beszámol az adományok célba juttatásáról, képeket is láthatunk majd azokról, akiknek Ön is segített szebbé tenni az ünnepeket.


Fantasztikus érzés kapni, de adni még annál is sokkal jobb!

Az akció részletei, ízelítő a kiadványból illetve a kiadvány letöltése az alábbi honlapon érhető el:


Köszönjük!

Megjegyzések