Nagy kedvencem a Hortobágyi húsos palacsinta. Ha vendégeket várok általában előételnek készítem, de ha csak a családnak készül, akkor simán elmegy főételnek is, hiszen igen laktató. Az eredeti hortobágyi palacsinta úgy készül, hogy csirkehúsból pörköltet főzünk, kicsontozzuk, lebőrözzük, felaprítjuk vagy ledaráljuk a húst, majd a behabart szafttal meglocsoljuk. Ezzel megtöltjük, majd feltekerjük a palacsintákat. Hallottam olyan verziót is, hogy a megtöltött palacsintákat bepanírozzák és bő olajban kisütik, mint a rántott húst. Most nem teljesen az eredeti verzió szerint, hanem darált húsból készítettem, de szerintem így is nagyon finom, legalábbis eddig még mindenkinek nagyon ízlett. Hozzávalók: 12 palacsinta az alaprecept alapján 50 dkg darált hús 1 nagy fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 1 fehér paprika 1 paradicsom 1 ek pirospaprika 1 kis pohár tejföl (175 gr) Elkészítése: Pörköltet készítek a darált húsból. Megtisztítom, feldarabolom a hagymákat é
Imádom a velőt, az ilyen kenőkés változata pedig tényleg nyerő. :)
VálaszTörlésEgy jó kis velős pirítós jöhet reggelire:)
VálaszTörlésMost nyelek nagyokat
VálaszTörlésThrini ezzel én is így vagyok, nálam is nyerő...
VálaszTörlésCsaládi tűzhely, Bianka már küldöm is, bár már csak vacsorára tudom:)))
Szuper!! Szuper!! Én is nagyon imádom, és pont így készítem el. Na most jó nagyokat nyelek.:))
VálaszTörlésGizi köszönöm, szívesen megkínáltalak volna...:)
VálaszTörlés