Túrós zserbó
Most találtam rá ezekre a képekre. Tavaly az unoka tesóm ballagására készült ez a túrós csoda. Azóta már többször is megsütöttem, de valahogy a recept megírása mindig elmaradt. Ez a túrós zserbó nagy kedvencévé vált a családomnak. Végre ide is felkerül, így biztosan nem veszik el a recept.
Hozzávalók 25x35 cm-es tepsihez
A tésztához
450 g liszt
240 g cukor
120 g margarin
15 g kakaó
1 kávéskanál szódabikarbóna
3-4 evőkanál tejföl
Töltelékhez:
75 dkg túró
5 dkg margarin
3 tojás
1 cs vaníliás cukor
20 dkg cukor
2 ek búzadara
Továbbá
lekvár
15 dkg cukrozott darált dió
reszelt citromhéj
A tetejére
100 g étcsoki
2 evőkanál olaj
Először elkészítem a túrós tölteléket: a tojássárgáját habosra keverem a cukorral, ezt hozzáadom az áttört túróhoz a többi hozzávalóval együtt. A tojásfehérjét kemény habbá verem. Ezt is óvatosan a túróhoz keverem.
A tészta hozzávalóit összegyúrom, háromba veszem, az egyiket kinyújtom és a kivajazott, lisztezett tepsibe terítem..
Megkenem a túrós töltelékkel, majd erre jön a második lap. Ezt megkenem baracklekvárral, megszórom dióval. Amihez citrom héját is reszelek. Végül ráterítem a harmadik lapot.
Előmelegített sütőben kisütöm.
A csokoládét az étolajjal gőz fölött felolvasztom. Ezzel öntöm le a már kihűlt süti tetejét. Díszíthetjük más színű csokival is. Én egy kicsit sötétebb színű csokival díszítettem még.
Ma én is ehhez hasonlót készítettem, de a tiéd sokkal jobban néz ki és az a diós réteg nagyon szuper. Ha tegnap megtalálom a receptedet akkor én is így csináltam volna. Na nem baj, majd legközelebb!!
VálaszTörlésKöszönöm Piroska, biztos finom volt a Tiéd is, megyek megnézem nálad!:)
VálaszTörlés