Zabpelyhes fasírt

Mostanában zsemle helyett zabpelyhet adok a fasírthoz nem csak azért, mert egészségesebb, hanem szerintem sokkal finomabb lesz.

Hozzávalók:
50 dkg darált hús
2 dl zabpehely (kb 80 g)
1 nagy vagy 2 kisebb tojás
4 gerezd fokhagyma
só, bors, pirospaprika
1 cs medvehagyma vagy zöldség zöldje (opcionális)
apró szemcséjű zabpehely vagy zsemlemorzsa a forgatáshoz 

Elkészítése:
A zabpelyhet annyi langyos vízbe (vagy tejbe) áztatom, hogy ellepje. A darált húshoz keverem a tojásokat, a zúzott fokhagymát, az apróra darabolt medvehagymát vagy zöldség zöldjét, ízlés szerint fűszerezem sóval, borssal. Egy evőkanálnyi pirospaprikát is keverek bele. Végül belekeverem a zabpelyhet is és ha kell még után ízesítem. Vizes kézzel kis pogácsákat formázok, zsemlemorzsába vagy durvára darált zabpehelybe forgatom és bő, forró zsírban  kisütöm.
Köretnek sült krumplit, krumplipürét, vagy kelkáposzta főzeléket készíthetünk hozzá.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mákos kókuszos almás szelet liszt és cukor mentes

Pacalpörkölt

Hortobágyi húsos palacsinta