Nagy kedvencem a Hortobágyi húsos palacsinta. Ha vendégeket várok általában előételnek készítem, de ha csak a családnak készül, akkor simán elmegy főételnek is, hiszen igen laktató. Az eredeti hortobágyi palacsinta úgy készül, hogy csirkehúsból pörköltet főzünk, kicsontozzuk, lebőrözzük, felaprítjuk vagy ledaráljuk a húst, majd a behabart szafttal meglocsoljuk. Ezzel megtöltjük, majd feltekerjük a palacsintákat. Hallottam olyan verziót is, hogy a megtöltött palacsintákat bepanírozzák és bő olajban kisütik, mint a rántott húst. Most nem teljesen az eredeti verzió szerint, hanem darált húsból készítettem, de szerintem így is nagyon finom, legalábbis eddig még mindenkinek nagyon ízlett. Hozzávalók: 12 palacsinta az alaprecept alapján 50 dkg darált hús 1 nagy fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 1 fehér paprika 1 paradicsom 1 ek pirospaprika 1 kis pohár tejföl (175 gr) Elkészítése: Pörköltet készítek a darált húsból. Megtisztítom, feldarabolom a hagymákat é
Nagyon köszönöm Neked! Jó ide bejönni, mindig klassz receptek várnak, gratulálok a bloghoz!:)
VálaszTörlésNagyon szépen köszönöm!!! Örülök, hogy érdekesnek találod (vagy találjátok?) a blogom. Én sem írogatom túl rég, de örömömet lelem benne, remélem ti is így lesztek vele!
VálaszTörlésKedves Liza! Nagyon köszönöm a kedves meglepetést!!! Az első díjam és annyira meghatódtam. Képzeld ketten is gondoltatok rám. Borzasztóan jól esett ez a gesztus, hiszen még annyira kezdő vagyok a blogírásban, és nem is tudok annyi energiát fordítani rá, mint profi társaink.
VálaszTörlésRemélem Neked is szép Mikulás napod volt!! :))
Azért írtam többes számban, mert ketten szerkesztjük ezt a blogot. Én indítottam el, de aztán rájöttem, hogy nincs annyi időm, hogy egyedül csináljam, ezért bevettem unokahugomat Anikót. Ő gyesen van, több ideje van készítgetni. Örülök, hogy megismerhettelek benneteket, nagyon jó érzés egy ilyen "közösségben" lenni.:-)
VálaszTörlés