Rakott zöldbab csirkemájjal


Sokszor nem könnyű kitalálni, hogy mi kerüljön az asztalra és főleg, hogy mindenkinek a foga alá való legyen. A tegnapi ebédet végül sikerült olyan alapanyagokból összehoznom, ami mindenkinek megfelelt. Először darált húsból terveztem,  de mivel  nem találtam a fagyóba - viszont keresgélés közben csirkemájra leltem - így azzal készítettem el, legalább gyermekemnek is kedveztem. Mindannyiunknak ízlett, nagyon fincsi lett.

Hozzávalók:
60 dkg zöldbab
50 dkg csirkemáj
2-3 db paradicsom
1 fej vöröshagyma
2 dl tejföl
2 tojás
10 dkg parmezán vagy trappista sajt
1 tk majoránna
2 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj
bors, só

Elkészítése:
Én mirelit zöldbabból készítettem, de természetesen nyáron friss zöldségből érdemes. Tehát a zöldbabot sós vízben puhára főzöm, majd leszűröm.
A vöröshagymát finomra vágom, a csirkemájat kockákra darabolom.
Egy evőkanálnyi vajban aranysárgára pirítom a vöröshagymát, ráteszem a csirkemájat, megszórom majoránnával, a zúzott fokhagymával, borssal és óvatosan kevergetve 3-4 perc alatt elősütöm.

Vékonyan kivajazok egy tűzállótálat és a zöldbab felét szétterítem az alján. Erre teszem a májat, rá a maradék zöldbabot. Meglocsolom a két egész tojással, sóval elkevert tejföllel. Erre teszem a felkarikázott paradicsomot, végül a reszelt sajtot. Forró sütőbe rakom és kb. 20- 30 perc alatt készre sütöm.


Megjegyzések

  1. Csupa-csupa kedvencemet készítesz!!!
    Annyira guszta!
    Nagyon jó lett a blogotok!!!

    VálaszTörlés
  2. Andi nagyon szépen köszönöm!
    Most ajánlottam a blogodat egyik ismerősömnek - ugyanis kiderült, hogy lisztérzékeny.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mákos kókuszos almás szelet liszt és cukor mentes

Pacalpörkölt

Hortobágyi húsos palacsinta