Sós stangli


Ez egy nagyon egyszerű sós nassolni való. Azért szeretem, mert gyorsan elkészül és ha kimarad pár napra is még nagyon finom puha maradt.

Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg margarin
1 pohár tejföl
1 tojás
1 ek só
1/2 cs szalalkáli
reszelt sajt

szezámmag, napraforgómag, köménymag, tökmag

Elkészítése:
A szalalkálit a liszttel jól elkeverem, a többi hozzávalókkal összegyúrom, ujjnyi vastagságúra kinyújtom. A tetejét tojással megkenem és reszelt sajttal vagy magvakkal jól megszórom. Csöröge metélővel vékony csíkokra vágom. Papírral kibélelt tepsibe rakom és közép meleg sütőben aranysárgára sütöm.




Megjegyzések

  1. Ha szalalkalim nincs...mit tehetek a heljebe???De regen keresem a sos tangli receptet!!!Koszonom!!Szia.

    VálaszTörlés
  2. Nem szeretem a szalalkális recepteket, mert nem bírom a szagát. Illetve, egyszer csináltam vele pogácsát és a lakásból ki lehetett kergetni!:))

    VálaszTörlés
  3. Szia Judy! Szerintem szódabikarbónával is helyettesíthető!
    50 dkg liszthez ebből 1 teáskanálnyi lehet tenni.

    Szepyke, hát tényleg nem a legjobb illata van, (ha ugyan lehet ezt illatnak nevezni).
    De az én sütőm nagyon jól zár úgy hogy csak a sütés végén érződött csak, mikor a sütőt kinyitottam!

    VálaszTörlés
  4. Én élesztővel készítem - Anyu után, immár (juszt se mondom meg:)) éve, és igen finom!
    Az első szalakális tésztát kidobtam, azt hittem megromlott..
    Ma már tudom, mivel jár a sütése, de pld. a Repülő krémes, ami Isteni finom!

    VálaszTörlés
  5. Ennek a Repülő krémesnek utána nézek!

    Majd kipróbálom az élesztős változatot is.

    VálaszTörlés
  6. Szeretem a szalalkálival készült tésztákat, mert nagyon könnyű lesz a tésztája. Krémesnek meg isteni:))
    Sós stanglit még szalalkálival nem készítettem, de most karácsonyra elkészítem. Mentettem:)))))

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mákos kókuszos almás szelet liszt és cukor mentes

Pacalpörkölt

Hortobágyi húsos palacsinta