Csokoládés epertorta
Végre itt a Valentin-nap, igen-igen a szerelmesek és persze a tortaimádók napja!
Én ezt az ünnepet "egyszerűen" oldottam meg. Sütöttem a kedvesemnek egy szívtortát, ennek örül a legjobban, hisz nagyon-nagyon szereti az ilyen tejszínes finomságokat. Íme a recept:
Hozzávalók a tésztához:
3 tojás
15 dkg kristálycukor
7 ek víz
15 dkg liszt
1 cs sütőpor
2 ek kakaópor
15 dkg liszt
1 cs sütőpor
2 ek kakaópor
krémhez:
4 ek eperdzsem
50 dkg eper
3 dl tejszín (hullala)
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztom, a tojássárgáját a cukorral és 4 evőkanál vízzel habosra kikavarom.
A fehérjét kemény habbá verem, mikor kész ehhez is adok 3 evőkanál vizet, és ezzel is összekeverem.
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztom, a tojássárgáját a cukorral és 4 evőkanál vízzel habosra kikavarom.
A fehérjét kemény habbá verem, mikor kész ehhez is adok 3 evőkanál vizet, és ezzel is összekeverem.
A lisztet elkavarom a sütőporral, kakaóporral. Ennek 1/3 részét a sárgájához keverem, majd a fehérjének is 1/3 részét. Újból 1/3 liszt és fehérje, amíg mindent össze nem dolgoztam.
Ezután kimargarinozott, lisztezett sütőtormában előmelegített közép meleg sütőben kisütöm.
Közben elkészítem a krémet. Az epret alaposan megmosom, kicsumázom, 1/4 részét félreteszem a díszítéshez. A többit kis tálkába villa segítségével lazán összetöröm.Túlzásba nem szabad vinni, mert felvizezi a tejszínt. Az összetört epret hozzá keverem a kemény habnak felvert tejszínhez. A tejszínből is teszek félre egy kicsit a díszítéshez.
A piskótát keresztbe félbevágom. Az alsó lapot megkenem az eperdzsemmel, majd a tejszín felével. Ráhelyezem a másik lapot és bevonom a maradék tejszínnel. 2 órahosszára berakom a hűtőbe.
Majd végül megszórom 1 ek kakaóporral szitán keresztül. A szeletekre vágott eperrel, tejszín rózsákkal díszítem.
Közben elkészítem a krémet. Az epret alaposan megmosom, kicsumázom, 1/4 részét félreteszem a díszítéshez. A többit kis tálkába villa segítségével lazán összetöröm.Túlzásba nem szabad vinni, mert felvizezi a tejszínt. Az összetört epret hozzá keverem a kemény habnak felvert tejszínhez. A tejszínből is teszek félre egy kicsit a díszítéshez.
A piskótát keresztbe félbevágom. Az alsó lapot megkenem az eperdzsemmel, majd a tejszín felével. Ráhelyezem a másik lapot és bevonom a maradék tejszínnel. 2 órahosszára berakom a hűtőbe.
Majd végül megszórom 1 ek kakaóporral szitán keresztül. A szeletekre vágott eperrel, tejszín rózsákkal díszítem.
Hogy én ezt mennyire imádnám...Eper és csoki-együtt maga a csoda!!!
VálaszTörlésNagyon szép lett. A kedvesed biztosan örült ennek a csodás tortának.
VálaszTörlésAzt a mindenit, de jól néz ki,, és az íze :)
VálaszTörlésCsoki és eper, az örök klasszikus páros :) Szép lett.
VálaszTörlésMennyire eper ízű a most kapható eper? Én ilyenkor még sose vettem.
Köszönöm, hogy olvasóm lettél :)
Lányok mindenkinek köszönöm a kedvességetek!
VálaszTörlésValóban nagyon jó választás a csoki- eper hát még, hogy tejszín is van hozzá...!
Garffyka mi sem sűrűn szoktunk. Az biztos, hogy nem az a finom édes ízű, mint nyáron, de a fiúk azért kikönyörögték, hogy ne mind kerüljön bele a tortába!
Jaj de szép! Milyen kis virágok vannak az eperből! Nem szeretem az epret, de tagadhatatlan, hogy gyönyörű gyümölcs!:)
VálaszTörlésLiza, Anikó
VálaszTörlésVan egy ajándékotok a blogomban :)
Szepyke! Ezen a Valentin napi tortán szerintem is nagyon jól mutat, és az igazi ami a kiskertünkben terem tavasszal, hát annak az íze is isteni!
VálaszTörlésB.! Nagyon köszönjük, már megyek is és nézem.:-)