Kinder buenó - vagy valami hozzá hasonló!

 

Ezt a sütemény a hétvégén készítettem el az iskolai farsangi ünnepségre. Nagyon jól sikerült, aki megkóstolta vett belőle még egy szeletet. A Nutella igen különleges ízt adott neki. Az elkészítése nem a legegyszerűbb, de megéri a sok macera, mert valóban nagyon finom. Persze szokásomhoz híven kicsit most is változtattam az eredeti recepten.

Hozzávalók:

6 tojás
30 dkg kristálycukor
12 ek. víz
25 dkg liszt
1 kk. szódabikarbóna
15 dkg darált dió

Krémhez:

1 liter tej
4 cs. vaníliás pudingpor
25 dkg margarin
porcukor
2 ek kakaópor
fél üveg Nutella
háztartási keksz
cukros tej amibe a kekszet beáztatom
fél l Hullala tejszín

Elkészítése:
A tojássárgáját a cukorral és 6 evőkanál vízzel habosra kikeverem. A liszthez hozzákeverem a diót és a szódabikarbónát. A tojásfehérjét felverem kemény habnak és a végén hozzákeverek 6 ek vizet. Majd a tojássárgájához apránként hozzá adagolom a lisztet és a tojásfehérjét. Kilisztezett, margarinozott gáztepsibe (nagy méretű) közép meleg sütőben kisütöm.

Krém elkészítése:
A tejben megfőzöm a pudingporokat. Meghűtöm, majd hozzáadom a porcukorral habosra kikevert margarint. Majd ketté veszem a krémet.
Kb fél dl vizet felforralok és hozzáadom a kakaóport, ez egy nagyon sűrű massza, amit az egyik adag vaníliakrémhez hozzákeverek. Megkenem a piskótát a sárga, majd a barna krémmel.
Majd szépen felsorakoztatom rá a tejbe beáztatott háztartási kekszet.
Ezt lekenem a Nutellával, amit előtte kicsit felmelegítek.
Majd végül a kemény habnak felvert Hullalával fejezem be.

Megjegyzések

  1. Nagyon jól néz ki, és lehet hogy macerás elkészíteni, de isteni finom lehet!!!:)

    VálaszTörlés
  2. Gizi! nagyon szépen köszönöm! Valóban finomra sikerült!

    VálaszTörlés
  3. Csatlakozom, és a neve sem nagyon érdekelne!:)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mákos kókuszos almás szelet liszt és cukor mentes

Pacalpörkölt

Hortobágyi húsos palacsinta