Rezgő mákhab meggymártással


Ezt a receptet Ottisnál  olvastam és mivel nagyon szeretjük a mákos desszerteket - na meg ki akartam próbálni az új mákdarálót - egy kis változtatással elkészítettem. Nem volt itthon málnám,  így én csak meggy öntetet készítettem mellé.

Hozzávalók:
 20 dkg darált mák
15 dkg cukor
2 dl tej
fél dl tojáslikőr (elhagyható)
1,5 dl tejszín kemény habbá verve (Hullala)
1 tasak zselatin
Meggymártáshoz: 20 dkg fagyasztott meggy, 2 ek cukor, 1dl tejszín és fahéj  

Elkészítése:
A zselatint beáztatom 1 dl tejben. Közben összeforralom a tejet a mákkal a cukorral, a likőrrel. Mikor a zselatin feloldódott hozzákeverem a tejhez. Ha kihűlt óvatosan összekavarom a kemény habbá felvert tejszínnel. Alufóliával kibélelt formába öntöm és hűtőben kb. 3 órát dermesztem. Tálalás előtt kiborítom a formából és szeletekre vágom, meggymártással  kínálom. 

Meggymártás elkészítése: A cukrot odateszem egy serpenyőbe karamellizálni. Felöntöm 1 dl vízzel, hozzáadom a meggyet. 5 perc főzés után hozzáöntöm a tejszínt és fahéjjal fűszerezem.

Sütöttem hozzá gyorsan palacsintát, isteni finom lett.

Megjegyzések

  1. Ma mák nap van, úgy látom :) Jó kis desszert!!

    VálaszTörlés
  2. Thrini köszönöm! Elég sűrűn kell nálunk mákosat készíteni, mert mindnyájan nagyon szeretjük:-)

    Andi próbáld ki, hogyha szeretitek a mákosat, egyszerű elkészíteni és fincsi:-))

    VálaszTörlés
  3. Jujj, a mák- a mák...Ezzel megvettél:)) Imádom, hátha még hab és rezeg-lenyűgöző!! Nagyon megenném:))

    VálaszTörlés
  4. Szívesen megkínállak, küldöm is gyorsan, amíg van......:-))

    VálaszTörlés
  5. Huha, imádom a mákot!:)
    Elég jól néz ki!:)

    VálaszTörlés
  6. Szepyke!
    Finom is, málnaöntettel még biztos finomabb!

    VálaszTörlés
  7. örülök, hogy kipróbáltad!!és hogy ízlett!

    VálaszTörlés
  8. Ottis én köszönöm a receptet!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése