Rezgő mákhab meggymártással
Ezt a receptet Ottisnál olvastam és mivel nagyon szeretjük a mákos desszerteket - na meg ki akartam próbálni az új mákdarálót - egy kis változtatással elkészítettem. Nem volt itthon málnám, így én csak meggy öntetet készítettem mellé.
Hozzávalók:
20 dkg darált mák
15 dkg cukor
2 dl tej
fél dl tojáslikőr (elhagyható)
fél dl tojáslikőr (elhagyható)
1,5 dl tejszín kemény habbá verve (Hullala)
1 tasak zselatin
Meggymártáshoz: 20 dkg fagyasztott meggy, 2 ek cukor, 1dl tejszín és fahéj
Elkészítése:
A zselatint beáztatom 1 dl tejben. Közben összeforralom a tejet a mákkal a cukorral, a likőrrel. Mikor a zselatin feloldódott hozzákeverem a tejhez. Ha kihűlt óvatosan összekavarom a kemény habbá felvert tejszínnel. Alufóliával kibélelt formába öntöm és hűtőben kb. 3 órát dermesztem. Tálalás előtt kiborítom a formából és szeletekre vágom, meggymártással kínálom.
Meggymártás elkészítése: A cukrot odateszem egy serpenyőbe karamellizálni. Felöntöm 1 dl vízzel, hozzáadom a meggyet. 5 perc főzés után hozzáöntöm a tejszínt és fahéjjal fűszerezem.
Meggymártás elkészítése: A cukrot odateszem egy serpenyőbe karamellizálni. Felöntöm 1 dl vízzel, hozzáadom a meggyet. 5 perc főzés után hozzáöntöm a tejszínt és fahéjjal fűszerezem.
Sütöttem hozzá gyorsan palacsintát, isteni finom lett.
Ma mák nap van, úgy látom :) Jó kis desszert!!
VálaszTörlésNagyon jól hangzik....
VálaszTörlésThrini köszönöm! Elég sűrűn kell nálunk mákosat készíteni, mert mindnyájan nagyon szeretjük:-)
VálaszTörlésAndi próbáld ki, hogyha szeretitek a mákosat, egyszerű elkészíteni és fincsi:-))
Jujj, a mák- a mák...Ezzel megvettél:)) Imádom, hátha még hab és rezeg-lenyűgöző!! Nagyon megenném:))
VálaszTörlésSzívesen megkínállak, küldöm is gyorsan, amíg van......:-))
VálaszTörlésHuha, imádom a mákot!:)
VálaszTörlésElég jól néz ki!:)
Szepyke!
VálaszTörlésFinom is, málnaöntettel még biztos finomabb!
örülök, hogy kipróbáltad!!és hogy ízlett!
VálaszTörlésOttis én köszönöm a receptet!
VálaszTörlés