Tejszínhabos gyümölcstorta


Ez a torta is Nagyapám szülinapjára készült. Mivel nagy a család úgy döntöttem sütök még egy tortát, biztos elég legyen. Volt otthon banánom, narancsom, meggy befőttem így lett egy gyümölcstorta is.

Hozzávalók:
2 tojás
10 dkg cukor
2 ek olaj
12 dkg liszt
1 kiskanál szódabikarbóna
4 ek víz
krémhez
2 dl tejszín (hulala)
3 dl tej
1 csomag főzés nélküli vanília pudingpor
1 banán, 1-2 narancs, pár szem meggy befőtt
25 g zselatin
2 dl meggybefőtt lé
1 tk cukor

Elkészítése:
A tojások sárgáját 2 ek vízzel és a cukorral habosra kikeverem. Szép óvatosan az olajat is hozzácsepegtetem. A tojásfehérjét kemény habnak felverem és 2 ek vizet keverek hozzá. Majd a sárgájához felváltva hozzáadogatom a szódabikarbónás lisztet és a tojásfehérjét. Kimargarinozott sütőformában, közép meleg sütőben aranysárgára sütöm.

Közben elkészítem hozzá a krémet: A vanília pudingot 3 dl tejben 3 percig keverem. Felverem a lehűtött tejszínt is. A kettőt óvatosan összevegyítem.

Mikor a tortám már kihűl rákenem ezt a krémet. A gyümölcsökkel tetszés szerint feldíszítem.

Végül elkészítem a gyümölcskocsonyát is: A meggyléhez hozzákavarom a zselatint és a cukrot, majd összeforralom. Megvárom, hogy kihűljön és ráöntöm a a tortára.

Megjegyzések

  1. Nagyon guszta. Olyan ügyesek vagytok

    VálaszTörlés
  2. Ejha! Látom nálatok is beindult a tortagyár. :) Nagyon gusztákat csináltál, örülhetett a nagyapókád.

    VálaszTörlés
  3. Jaj de jól néz ki!
    Isten éltesse az ünnepeltet!

    VálaszTörlés
  4. Köszi Pixie Pie, Andi!
    Igen a március nálunk teli van szülinapokkal!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mákos kókuszos almás szelet liszt és cukor mentes

Pacalpörkölt

Hortobágyi húsos palacsinta