Sajtos rúd egyszerűen





Nagyon finom, ropogós rágcsálnivaló. Szilveszter előtt találkoztam volt osztálytársammal, ő ajánlotta ezt a gyorsan elkészíthető, finom, nem macerás receptet. Kezdőknek is ajánlom, szinte elronthatatlan.

Akár előző este is gyorsan összeállítható, majd hűtőbe rakva másnap rövid idő alatt kisüthető. Még jó, hogy dupla adagnak fogtam neki, mert felét még melegében megettük.


Hozzávalók:
30 dkg liszt
15 dkg vaj vagy margarin
15 dkg reszelt sajt (+ 5 dkg a tetejére)
2 mokkás kanálnyi só
2 tojássárgája (+1 a tetejét megkenni)
1 sütőpor
1/2 dl tejföl

A hozzávalókat jól összegyúrom és pár órára hűtőbe teszem.

Lisztezett deszkán fél cm-esre kinyújtom, megkenem tojássárgával, megszórom reszelt sajttal, kb. 1x8 cm-es csíkokra vágom és előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 perc alatt aranysárgára sütöm.

Lehet a tetejét sajt helyett köménymaggal, szezámmaggal megszórni.

Ugyanolyan finom, kívül ropogós, belül omlós marad napokkal később is, mint amilyen frissen, ezért érdemes nagyobb adagot sütni belőle...


Diétás változatát is elkészítettem, amely itt található.

Megjegyzések

  1. Kell egy jó sajtos recept! Ez az lehet:) gratula!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó recept!!! Sajtos nálunk is bármikor, bármennyi jöhet.:)

    VálaszTörlés
  3. Imádom a jó sós sütiket, még jobban mint az édeseket

    VálaszTörlés
  4. De szeretjük a sajtos-sós sütiket,jó lenne egy pár rudacska,nagyon guszta:-)

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm lányok! Érdemes neki fogni, mert amilyen egyszerű olyan nagyszerű!:))

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mákos kókuszos almás szelet liszt és cukor mentes

Pacalpörkölt

Hortobágyi húsos palacsinta