Bolognai spagetti, ahogy én készítem
Lehet, hogy "Bolognai spagetti" alapból hamarabb elkészíthető, de szerintem megéri az a 10-15 perces többlet munka, amivel tovább készül így az étel. Persze, ha nincs időm azért én is a gyorsabb változathoz folyamodok.
Hozzávalók:
50 dkg darált hús
2 fej vöröshagyma
4 duci gerezd fokhagyma
1púpos teáskanál bazsalikom
1 tk oregano
1 kk majoranna
1 kk chili paprika (ha gyerek nem eszik belőle)
só, bors ízlés szerint
20 dkg paradicsompüré
2 ek kechup
1-2 ek cukor
10 dkg reszelt sajt
2 evőkanálnyi libazsíron megdinsztelem a feldarabolt vöröshagymát. Ráteszem a darált húst, kicsit pirítom majd belenyomom a fokhagymát, rászórom a fűszereket és kb.1 dl vizet aláöntve párolom.
Milyen régen készítettem, épp holnapi ebéd után nézek, lehet elkészítem.
VálaszTörlésAnnyira guszta:-))
Nagyon guszta
VálaszTörlésÉn is a házit részesítem előnyben, és nem sokkal több munka mint a poros változat :)
De jó ötlet, nálunk is régen volt:-))
VálaszTörlésNagyon guszta, és én annyira szeretem, hogy bevállalnám - akár most is. :)))
VálaszTörlésNálunk is nagy kedvenc, és milyen régen volt már. Nagyon guszta lett, és gondolom milyen finom!!!:)
VálaszTörlésAz elmúlt héten állandóan ez járt az eszembe, hogy már régen csináltam, de rövidesen bepótolom,a látványtól megjött az étvágyam rá megint!
VálaszTörlésGesztenye, Bianka, Andi, Egycsipet, Gizi, Éva nagyon köszönöm az elismerő megjegyzéseket, kedvesek vagytok:))
VálaszTörlésTényleg sokkal finomabb így elkészítve!
(Bocsánat, de most volt időm csak válaszolni.)
Szia,nézz átt hozzám :-) meglepi vár.
VálaszTörlésNagyon köszönöm, már megyek is!
VálaszTörlésHasonlóan készítem, csak libazsír nélkül!
VálaszTörlés