Mákos kókuszos almás szelet liszt és cukor mentes
Isteni ez a sütemény, hála az egészséges élet blog szerzőjének , akinél rátaláltam erre a finomságra. Igazi puha, szaftos, szénhidrát csökkentett diétába beilleszthető - és nem utolsó sorban kb. 10 perc alatt elkészíthető, 30-35 perc alatt kisüthető. Hozzávalók : 20 dkg darált mák 10 dkg kókuszreszelék 2 db nagyobb alma 3 ek kokuszolaj 6 ek eritrit vagy 2 ek 4-szeres édesítő 2 tk fahéj 2 tk sütőpor 1 bio citrom reszelt héja 4 tojás 2 dl víz vagy mandulatej Opcionalis: felszeletelt dió vagy mandula a tetejére A tojásokat szétválasztom, a sárgáját az eritrittel jól kikeverem, hozzáadom a mákot, kókuszreszeléket, citromhéjat, kókuszolajat, nagy lyukú reszelőn lereszelt almát, fahéjat és a vizet. A tojásfehérjét felverem jó kemény habbá és óvatosan a masszához keverem. Kizsírozott tortaformába (én őzgerinc formába) öntöm és előmelegített 180 fokos sütőben kisütöm.
Hű de nagyon megkívántam! Nagyon guszta. Valamelyik nap a mákos krémesnél is nyeltem nagyokat!
VálaszTörlésKöszönöm Éva:) A férjem és a gyerkőcök is alig bírták kivárni, hogy meghűljön, minden pillanatban azt kérdezték, mikor lesz már jó....:)
VálaszTörlésNagyon jól néz ki, megkívántam.
VálaszTörlésIstenem, de jól néz ki ez a krémes!! Nem vagyok édességrajongó, de ezt imádnám!!
VálaszTörlésMartinelli, Maria szívesen küldenék belőle, de már elfogyott, így csak ajánlani tudom nektek is, megéri elkészíteni!:)
VálaszTörlésEz az igazi házi krémes!
VálaszTörlésKrémes? Bármikor jöhet! De csak a házi! Cukrászdában soha (kivéve a nemesebb cukikat, ahol talán van esély arra, hogy tojásból és nem tojásporból, igazi tejszínből és nem tejszínporból készítik ezt a remek édességet!) Gyönöyrű lett nálad:)
VálaszTörlésHeti menük, Marisz57 köszönöm kedves hozzászólásotokat.:) Bizony a házi krémesnek nincs párja.....
VálaszTörlés