Házi krémes II.


Házi krémest már többször készítettem, de talán most sikerült a legtökéletesebben. Lényegében nem sok valamit változtattam rajta, csupán a krém összeállításán variáltam. Hozzávalók ugyanazok, mint az előző krémesnél. Amit változtattam rajta: a krém elkészítésénél a tojásfehérjét felverem, mikor már egész jó kemény hozzáadok 1 kk citromlevet vagy ecetet, még kb egy-két percig így verem, majd 10 dkg cukrot is hozzáverek. Így a hab nagyon jó kemény, fényes lesz. Ezek után a fehérjehabhoz keverem óvatosan, fokozatosan a szokásos módon elkészült sárgája krémet. Így sokkal lazább, könnyebb lesz a krém, amit már csak be kell tölteni a két kisütött lap közé.

Megjegyzések

 1. Hű de nagyon megkívántam! Nagyon guszta. Valamelyik nap a mákos krémesnél is nyeltem nagyokat!

  VálaszTörlés
 2. Köszönöm Éva:) A férjem és a gyerkőcök is alig bírták kivárni, hogy meghűljön, minden pillanatban azt kérdezték, mikor lesz már jó....:)

  VálaszTörlés
 3. Nagyon jól néz ki, megkívántam.

  VálaszTörlés
 4. Istenem, de jól néz ki ez a krémes!! Nem vagyok édességrajongó, de ezt imádnám!!

  VálaszTörlés
 5. Martinelli, Maria szívesen küldenék belőle, de már elfogyott, így csak ajánlani tudom nektek is, megéri elkészíteni!:)

  VálaszTörlés
 6. Krémes? Bármikor jöhet! De csak a házi! Cukrászdában soha (kivéve a nemesebb cukikat, ahol talán van esély arra, hogy tojásból és nem tojásporból, igazi tejszínből és nem tejszínporból készítik ezt a remek édességet!) Gyönöyrű lett nálad:)

  VálaszTörlés
 7. Heti menük, Marisz57 köszönöm kedves hozzászólásotokat.:) Bizony a házi krémesnek nincs párja.....

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése