Pacalpörkölt
A pacalt lehet szeretni és nem szeretni, hát mi az első kategóriába tartozunk, mert az egész család nagy kedvence. Más országokban is rajonganak érte (pl. Franciaország, Olaszország), de pörköltes változata a magyar konyha egyik legjellegzetesebb étele. Pacalpörkölt elkészítése azonban igen hosszadalmas, ezért nagyobb adagnak érdemes neki fogni, és még finomabb is, ha egyszerre többet készítünk. Általában nagyobb alkalmakra (szülinapra, névnapra vagy nagyobb vendégségre) szoktam készíteni - most legutoljára nagylányom szülinapjára. Hozzávalók: 1 kg pacalhoz írom le 20-25 dkg vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 5-6 dkg zsír 1 kk őrölt kömény 1 kk bors 20 g pirosarany 1 ek fűszerpaprika 1 kk erős fűszerpaprika fél fehér paprika fél paradicsom Elkészítése: A pacal abálása: először is a hentesnél veszek szép, előmosott pacalt (1 főre kb. 30 dkg-ot számolok). Ezt otthon gondosan megtisztítom (széleit ha kell ledarabolom), még egy ...
Hű de nagyon megkívántam! Nagyon guszta. Valamelyik nap a mákos krémesnél is nyeltem nagyokat!
VálaszTörlésKöszönöm Éva:) A férjem és a gyerkőcök is alig bírták kivárni, hogy meghűljön, minden pillanatban azt kérdezték, mikor lesz már jó....:)
VálaszTörlésNagyon jól néz ki, megkívántam.
VálaszTörlésIstenem, de jól néz ki ez a krémes!! Nem vagyok édességrajongó, de ezt imádnám!!
VálaszTörlésMartinelli, Maria szívesen küldenék belőle, de már elfogyott, így csak ajánlani tudom nektek is, megéri elkészíteni!:)
VálaszTörlésEz az igazi házi krémes!
VálaszTörlésKrémes? Bármikor jöhet! De csak a házi! Cukrászdában soha (kivéve a nemesebb cukikat, ahol talán van esély arra, hogy tojásból és nem tojásporból, igazi tejszínből és nem tejszínporból készítik ezt a remek édességet!) Gyönöyrű lett nálad:)
VálaszTörlésHeti menük, Marisz57 köszönöm kedves hozzászólásotokat.:) Bizony a házi krémesnek nincs párja.....
VálaszTörlés