5 perces fánk
Anita varázskonyhájában olvastam ezt a gyorsan elkészíthető desszertet. Családom még nem unja a fánkot, én már jobban a készítést ezért is örültem, mikor ráakadtam erre a receptre. Ajánlom, ha gyorsan és finomat akarsz készíteni.
Az 5 perc a kikeverésére vonatkozik, de kisütni sem tart sokáig.
Hozzávalók kb. 2 személyre:
1 kis doboz natúr joghurt vagy tejföl (175 g)
10 enyhén púpos evőkanál liszt
1 tojás
1 evőkanál cukor
1 cs vaníliás cukor
csipetnyi só
fél cs sütőpor
fél citrom vagy narancs reszelt héja
ízesítésnek tehetünk bele pici rumot, rumaromát
A lisztet és a sütőport a tojásos keverékre szitálom, összekeverem. Megint nem keverem túl sokáig.
Teás kanállal diónyi darabkákat szaggatok a tésztából az olajba. A fánkocskák mindkét oldalát aranybarnára sütöm. Ügyeljünk, hogy az olaj megfelelő hőmérsékletű legyen, mert ha túl forró a fánkok külseje gyorsan megsül de a belseje nyers marad, ha viszont nem elég meleg nagyon megszívja magát olajjal.
Papírtörlőre szedem, hogy leitatódjon, végül jól megporcukrozom.
Köszi a tippet! Ez tényleg gyorsnak hangzik!;)
VálaszTörlésEz az 5 perces fánk igazán jól néz ki! :))
VálaszTörlésGyorsan kielégíti édesség utáni vágyunkat!!! :)
VálaszTörlésNagyon szimpatikus az 5 perc! Na jó, maga a fánk is:-)
VálaszTörlésAnyatigris, Gabriella, Vicuska, Gerda köszönöm szépen hozzászólásotok!:)
VálaszTörlésAzért is jó még, mert általában a hozzávalók is a rendelkezésre állnak, tehát ripsz-ropsz és már ehetjük is a fánkot..:)
Ma én is pont ezt sütöttem,de a csoki diszítést lemaradt,mivel nem jutott eszembe,de legközelebb nem felejtem!Nagyon szép lett!!!!
VálaszTörlés