Pudinggal töltött farsangi fánk


Itt a farsang ideje és természetesen ilyenkor a fánk sütés ideje is. Az én "kis"családom nagyon szereti, ilyenkor igencsak minden héten a kívánság listára kerül. Változatosság kedvéért most a kisült fánkokat pudingkrémmel töltöttem meg.
Ezzel a recepttel szeretnék én is jelentkezni  VKF 40. fordulójára, amelyet Tücsök Bogár hirdetett meg és a témája a fánk készítése hozzáillő mártással.
Hozzávalók:
1 kg liszt
5 dkg élesztő
6 dl tej
4 ek porcukor
0,5 dl rum
4 tojás
5 dkg étolaj (vagy 10 dkg olvasztott vaj)
2 csipet só
1 bio narancs (citrom) reszelt héja (opcionális)
Sütéshez: 1 l olaj 
Mártás:
1 liter tej
2 cs pudingpor
6 ek cukor
3 dkg vaj

Elkészítése:
1 dl langyos tejben 1 tk cukorral felfuttatom az élesztőt. Én már ezt a műveletet is a dagasztógépben szoktam végeztetni.
A tojásokat szétválasztom, jó kemény habbá felverem a tojásfehérjét. 
Mikor az élesztő kész hozzászítálom a lisztet, hozzáadom a langyos tejet és a többi hozzávalókat. Kivéve a vajat, mert azt apródonként csurgatom hozzá. 
20 percig dagasztatom. Hagyom kétszeresére kelni (35-40 perc).
Mikor kész kiöntöm a jól kilisztezett deszkára, jó ujjnyi vastagra szétlapogatom a kezemmel és lisztbe mártott szaggatóval már szaggatom is. 
Kicsit lágy a tészta, de semmi gond, mert meghálálja a bajlódást. Nagyon finom lesz a fánk. 
Így is kelesztem kicsit.
Magas falú serpenyőben 2 ujjnyi olajat hevítek. Jó melegnek kell lennie, de azért ne legyen túl forró, mert akkor csak a külseje sül meg a belseje nyers marad. 
Ugyanúgy sütöm, mint a hagyományos fánkot mindkét oldalát 1-1,5 percig előbb fedő alatt, majd megfordítva másik oldalát fedő nélkül.

Krém készítése:
A pudingot megfőzöm a szokásos módon. Mikor kész leveszem a tűzröl és egyből hozzákeverem a vajat.
Mielőtt betöltöm a nyomózsákba robotgéppel jól átdolgozom és  
a legvékonyabb pisztollyal megtöltöm a fánkokat. 
Végül olvasztott csokival díszítem, vaníliás porcukorral megszórom.


Megjegyzések

  1. Liza,nagyon jó lett az új blogod!!!Most kezdek el nézelődni igazán a hosszú próbaidőszakok után!És a fánk is isteni,idén már nem nagyon akarok fánkot sütni,de lehet mégis kipróbálom ezt a töltöttet,mert izgat egy kicsit.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finom lehet, istenien néznek ki! :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszták lettek,gyönyörűek!

    VálaszTörlés
  4. Bekapnék néhányat belőle szívesen!

    VálaszTörlés
  5. Köszönjük szépen mindenkinek a dicséretet, azt hiszem nálunk a héten is ismételni kell!
    Ha újra sütöttem virtuálisan küldök nektek is belőle!:))

    VálaszTörlés
  6. Akkorákat nyelek eme remekmű láttán

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mákos kókuszos almás szelet liszt és cukor mentes

Pacalpörkölt

Hortobágyi húsos palacsinta