Kiemelt bejegyzés

Zöldséges hús pennével

 Hozzávalók: Pulykamell, vagy bármilyen sovány hús gomba zöldségfélék ( pl. borsó, sárgarépa, brokkoli) 1 fej vöröshagyma 1 ...

Tepsis krumpli tejszínnel


Vasárnapi ebédhez készítettem ezt a nagyon finom és laktató köretet. 
A főételt sokkal egyszerűbben oldottam meg, mint a köretet, ugyanis sütőzacskóban sütöttem meg a csirkét. Isteni lett!  Olyan zacskót vásároltam - véletlen, amihez a fűszerek is adva voltak. Mivel a hús saját levében és zsírjában sül meg igazi puha, omlós, szaftos lesz. Erről nem is írok többet, hisz a csomagoláson rajta van, hogyan kell elkészíteni. Érdemes kipróbálni!

Előnye ennek a párosításnak, hogy egyszerre kisüthettem a csirkét és a burgonyát. Előbb betettem a csirkét, majd kicsit később betoltam a krumplit is (külön tepsiben), de szinte egyszerre lett kész. 

Hozzávalók:
1,5 kg burgonya
25 dkg füstölt szalonna
 2 fej vöröshagyma
3 dl főzőtejszín
reszelt szerecsendió

bors

Elkészítése:
A krumplit jól megmosom és héjában félig előfőzöm. Kicsit hűlni hagyom, majd meghámozom és felkarikázom. 
 Közben a szalonnát és a hagymát felkockázom, majd egy tepsibe rakom (először a szalonnát rakom be, és amikor egy pici zsírja kisült utána a hagymát) és 200 fokos sütőben kb 10 perc alatt megpirítom. 
Ekkor rárakom a krumplikarikákat, összekeverem, sózom, borsozom és még kb. fél órát sütöm. 
A tejszínt ízesítem sóval, borssal, szerecsendióval és ezt ráöntöm a krumplira, összekeverem és még 10-15 percre visszarakom a sütőbe.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...