Kiemelt bejegyzés

Rakott brokkolis penne

Régóta készülök már ezt az ételt elkészíteni, de valahogy mindig halasztottam. Talán azért, mert az eredeti recept szerint eléggé v...

Rakott zöldbab csirkemájjal


Sokszor nem könnyű kitalálni, hogy mi kerüljön az asztalra és főleg, hogy mindenkinek a foga alá való legyen. A tegnapi ebédet végül sikerült olyan alapanyagokból összehoznom, ami mindenkinek megfelelt. Először darált húsból terveztem,  de mivel  nem találtam a fagyóba - viszont keresgélés közben csirkemájra leltem - így azzal készítettem el, legalább gyermekemnek is kedveztem. Mindannyiunknak ízlett, nagyon fincsi lett.

Hozzávalók:
60 dkg zöldbab
50 dkg csirkemáj
2-3 db paradicsom
1 fej vöröshagyma
2 dl tejföl
2 tojás
10 dkg parmezán vagy trappista sajt
1 tk majoránna
2 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj
bors, só

Elkészítése:
Én mirelit zöldbabból készítettem, de természetesen nyáron friss zöldségből érdemes. Tehát a zöldbabot sós vízben puhára főzöm, majd leszűröm.
A vöröshagymát finomra vágom, a csirkemájat kockákra darabolom.
Egy evőkanálnyi vajban aranysárgára pirítom a vöröshagymát, ráteszem a csirkemájat, megszórom majoránnával, a zúzott fokhagymával, borssal és óvatosan kevergetve 3-4 perc alatt elősütöm.

Vékonyan kivajazok egy tűzállótálat és a zöldbab felét szétterítem az alján. Erre teszem a májat, rá a maradék zöldbabot. Meglocsolom a két egész tojással, sóval elkevert tejföllel. Erre teszem a felkarikázott paradicsomot, végül a reszelt sajtot. Forró sütőbe rakom és kb. 20- 30 perc alatt készre sütöm.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...