Kiemelt bejegyzés

Zöldséges hús pennével

 Hozzávalók: Pulykamell, vagy bármilyen sovány hús gomba zöldségfélék ( pl. borsó, sárgarépa, brokkoli) 1 fej vöröshagyma 1 ...

Mascarponés pite málnával, nektarinnal


Jó ideje várakozott már egy doboz mascarpone a hűtőmben, de eddig nem volt időm, hogy készítsek valamit belőle. Mivel nemsoká lejárt volna a szavatossági ideje gyorsan szétnéztem mihez tudnám hirtelen felhasználni. Szerencsémre  a napokban rakta fel Andi az áfonyás mascarponés pite receptjét, ami nagyon jónak igérkezett, így én is elkészítettem. 

A tésztája egy kicsit a tejespitéhez hasonló, kívül egy enyhe pírt kell kapjon, így belül pudingosan krémszerű marad. A tetejére pedig bármilyen gyümölcsöt rakhatunk. Én málnával szerettem volna, de mire sor került rá egy kicsit "megcsappant" a mennyisége, ezért nektarint is daraboltam hozzá. 

Hozzávalók:
16,5 dkg liszt (10 púpos ek)
16,5 dkg cukor (8 ek)
12,5 dkg tejföl ( 4 ek)
25 dkg mascarpone
2 vaníliás cukor
5 tojás
30 dkg gyümölcs (málna, áfonya, körte, nektarin stb.)


Elkészítése:
Szinte 10 perc alatt kikeverhető a tészta a többit már a sütő végzi. 
A gyümölcsön kívül a hozzávalókat egy tálban összekeverem és egy kivajazott, lisztezett formába öntöm (nálam 29 cm-es gyümölcstorta forma). 
Tetejére egyenletesen eloszlatom a gyümölcsöket és előmelegített 160 fokos sütőbe rakom.  
Addig sütöm, míg a teteje enyhén pirosodni kezd (kb. 45-50 perc).  

Nagyon kapós lett, mi még melegében elfogyasztottuk. 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...