Kiemelt bejegyzés

Csörögefánk

Egy vasárnap délután nagyon sütemény éhesek voltunk, így valami gyors, egyszerű finomságot kellet kitalálnom. Már rég készítettem csörög...

Mascarponés pite málnával, nektarinnal


Jó ideje várakozott már egy doboz mascarpone a hűtőmben, de eddig nem volt időm, hogy készítsek valamit belőle. Mivel nemsoká lejárt volna a szavatossági ideje gyorsan szétnéztem mihez tudnám hirtelen felhasználni. Szerencsémre  a napokban rakta fel Andi az áfonyás mascarponés pite receptjét, ami nagyon jónak igérkezett, így én is elkészítettem. 

A tésztája egy kicsit a tejespitéhez hasonló, kívül egy enyhe pírt kell kapjon, így belül pudingosan krémszerű marad. A tetejére pedig bármilyen gyümölcsöt rakhatunk. Én málnával szerettem volna, de mire sor került rá egy kicsit "megcsappant" a mennyisége, ezért nektarint is daraboltam hozzá. 

Hozzávalók:
16,5 dkg liszt (10 púpos ek)
16,5 dkg cukor (8 ek)
12,5 dkg tejföl ( 4 ek)
25 dkg mascarpone
2 vaníliás cukor
5 tojás
30 dkg gyümölcs (málna, áfonya, körte, nektarin stb.)


Elkészítése:
Szinte 10 perc alatt kikeverhető a tészta a többit már a sütő végzi. 
A gyümölcsön kívül a hozzávalókat egy tálban összekeverem és egy kivajazott, lisztezett formába öntöm (nálam 29 cm-es gyümölcstorta forma). 
Tetejére egyenletesen eloszlatom a gyümölcsöket és előmelegített 160 fokos sütőbe rakom.  
Addig sütöm, míg a teteje enyhén pirosodni kezd (kb. 45-50 perc).  

Nagyon kapós lett, mi még melegében elfogyasztottuk. 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...