Kiemelt bejegyzés

Zöldséges hús pennével

 Hozzávalók: Pulykamell, vagy bármilyen sovány hús gomba zöldségfélék ( pl. borsó, sárgarépa, brokkoli) 1 fej vöröshagyma 1 ...

Csirkemell gombával, ananásszal


Szeretek csirke- vagy pulykamellből készíteni, mert viszonylag gyorsan kész van és elég változatos, finom kajákat lehet belőlük kihozni. A következő receptet Andinál olvastam, és mivel nekem is megvoltak itthon a hozzávalók időm pedig nem sok volt, így neki láttam gyorsan elkészíteni. Az eredeti recept itt olvasható.

Hozzávalók:
8 szelet csirkemell ( pulykamell is lehet)
ugyanannyi fej gomba
1 konzerv ananász
1 pohár tejföl
1 tojás
 3 ek zsemlemorzsa
20 dkg füstölt sajt
só, bors az ízesítéshez

Elkészítése:
A csirkemellet vékonyra szeletelem, kiolajozott vagy vajazott tűzállótálba helyezem, fűszerezem, majd rárakom a megtisztított gombákat, amit szintén sózom, borsozom. Kicsi vizet öntök alá és berakom a sütőbe. Amíg sül elkészítem a mártást. Az ananászt eldarabolom, jól lecsurgatom. A tejfölt, a tojást, az ananászt, a reszelt sajt egy részét és a zsemlemorzsát összekeverem, sózom, borsozom és jól eldolgozom. Amikor a hús és a gomba már jól megpuhult ráöntöm a mártást. Tetejét megszórom a maradék sajttal és még együtt jó 20 percet sütöm. Köretnek  párolt rizst készítettem hozzá kukoricával és borsóval.
Nagyon finom lett.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...