Kiemelt bejegyzés

Zöldséges hús pennével

 Hozzávalók: Pulykamell, vagy bármilyen sovány hús gomba zöldségfélék ( pl. borsó, sárgarépa, brokkoli) 1 fej vöröshagyma 1 ...

Gyorsan elkészíthető szalagos fánk


Tényleg szalagos! Tényleg nagyon finom könnyű! Szinte 1 óra alatt elkészíthető!
A szomszédasszonyomtól kaptam ezt a fánk receptet, azt mondta nagyon gyorsan elkészíthető. Hát gondoltam, ha már ilyen gyors kipróbálom. Bevallom kételkedtem benne, hogy kelesztés nélkül jó lesz, de a végeredmény meggyőzött. Olyan puha lett, szinte omlott az ember szájában. És ami a legjobb az egészben, hogy 1 adagot 1 órahossza alatt elkészítettem.

Hozzávalók:
70 dkg liszt
4 - 5 dl langyos tej
3 tojás
5 dkg élesztő
2 kk cukor az élesztő felfuttatásához
3 ek porcukor
csipet só
5 dkg olvasztott zsír
pici rum

Elkészítése:
A lényeg, hogy meleg helyen, langyos hozzávalókkal dolgozzunk. Az élesztőt kb. 1 dl langyos tejben a cukorral felfuttatom. Hozzákeverem a liszthez, hozzáadom a maradék tejet, a tojássárgáját, cukrot, a sót és a kemény habbá felvert fehérjét. Az olvasztott zsírt pedig dagasztás közben keverem hozzá, de csak apránként (ez nagyon fontos, hogy legalább 5-6 részletben, fokozatosan adjuk hozzá). Kb. 20 percig fakanállal dagasztom. Lisztezett deszkán elnyújtom kb. 2 cm  vastagságúra, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatom. 34 darab lett belőle. Bőséges nem túl forró olajban már sütöm is. Tetejét vaníliás porcukorral jól megszórom.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...