Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: június 11, 2010

Tojásos nokedli - hogyan készítem a nokedlit?

Kép
Nálunk igen kapós köret a nokedli, szinte mindenki szereti. Pörköltek mellé (a krumplin kívül) vagy ragus húsokhoz általában nokedlit készítek, de tojással egy hétköznapi ebédnek is nagyon finom.  Tuti receptet találtam Wise Lady-nél , azóta így készítem és nagyon bevált.  Gyorsan kész van, könnyen szaggatható, nem fő szét, igazi gurulós lesz. Másik nagy előnye, hogy pillanatok alatt eltakarítható a tál és a szaggató.  Biztosan azért, hogy olajat is teszek hozzá, de nem sok tészta marad sem a tálban, sem a szaggatón, ezt is egyszerűen csak hideg vízzel lemosom, hogy ne száradjon rá. Eddig finomlisztből kavartam ki, de érdemes legalább felesben, vagy teljesen réteslisztből készíteni. Hozzávalók : (dupla adaggal írom le, mert tojásos nokedlihez 4 főre ennyit készítek) 70 dkg rétesliszt vagy fele fele arányban fehérliszt 3 tojás 2 kk só kb 4,5 dl víz 2 ek olaj (opcionális)  2 ek tejföl (opcionális)  + 8 tojás Elkészítése: Először is jó nagy fazékba viz