Kiemelt bejegyzés

Zöldséges hús pennével

 Hozzávalók: Pulykamell, vagy bármilyen sovány hús gomba zöldségfélék ( pl. borsó, sárgarépa, brokkoli) 1 fej vöröshagyma 1 ...

Borsós hús spagettivel



A borsós hús nagyon kedvenc ételem, bár legtöbbször felkockázott húsból készítem nokedlivel. Most kicsit változtattam rajta, mivel kicsit későn fogtam a főzéshez. Ezért választottam a darált húst. Az hamarabb ki is enged és kockázgatni sem kell. Bármilyen húsból lehet készíteni: pulyka, csirke vagy sertésből is.

Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma

50 dkg darált hús
50 dkg borsó
só, bors, majoránna

1 tejföl
1 kk mustár
2 ek. liszt (1 ek. ételkeményítő)

spagetti

Elkészítése:
A vöröshagymát pici olajon megpirítom, majd hozzáadom a darált húst és azt is megpirítom. Hozzáadom a borsót is és felöntöm vízzel. Én mirelit borsót használtam, amit felengedés nélkül teszek hozzá. Megszórom sóval, borssal, pici majoránnával ízesítem. Mikor megfőtt a tejfölből, lisztből, mustárból kevés vízzel hígítva habarást készítek hozzá. Ezzel is még összeforralom. Spagettivel vagy bármilyen más tésztával vagy ami számomra a legkedvesebb nokedlivel tálalom.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...