Kiemelt bejegyzés

Zöldséges hús pennével

 Hozzávalók: Pulykamell, vagy bármilyen sovány hús gomba zöldségfélék ( pl. borsó, sárgarépa, brokkoli) 1 fej vöröshagyma 1 ...

Darált húsos rakott tészta


A családunk egyik fele a húst a másik fele pedig a tésztát kedveli, így olyan ételt kerestem, hogy mindnyájunknak kedvezzek vele. Így eset a választásom  a rakott tésztára, melyet egy kicsit a mi ízlésünkre formáztam.

Hozzávalók:
25 dkg tészta
50 dkg darált hús (sertés vagy pulyka)
10 dkg bacon
1 fej vöröshagyma
2 paprika
1 konzervbab (csemegekukorica, borsó is lehet)
1 csokor újhagyma
1 ek őrölt pirospaprika
4 ek paradicsompüré
só, frissen őrölt bors
3 kis (175 gr) tejföl
3 tojás
10 dkg reszelt sajt
  
Elkészítése:
A hagymát és a paprikát kockára vágom, a bacont csíkokra, az újhagymát karikára. Kevés olajon megpirítom a bacont, majd a vöröshagymát.
Hozzáadom a darált húst, a paprikát, együtt pirítom. Kevés vízzel felöntöm, sózom, borsozom, majoránnázom, hozzáadom a paradicsompürét, a pirospaprikát, lefedve párolom. 15 perc után hozzáadom a babot ( én csilis babot használtam, így egy kicsit csípős lett) és még kicsit együtt párolom. Végül a tűzről lehúzva hozzáadom az újhagymát.
 
Amíg a hús párolódik kifőzöm a tésztát sós vízben. Ha kész leszűröm és összekeverem a hússal és kiolajozott hőállótálba rakom.
 
A tojásokat  felverem, hozzákeverem  a tejfölt, enyhén megsózom.
Ráöntöm a tésztás húsra és a tetejét reszelt sajttal megszórom.
Forró sütőbe teszem. 10 perc után takarékra veszem a lángot, újabb 10 perc után megint teljes lángra. Még 10 perc és kész!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...