Kiemelt bejegyzés

Zöldséges hús pennével

 Hozzávalók: Pulykamell, vagy bármilyen sovány hús gomba zöldségfélék ( pl. borsó, sárgarépa, brokkoli) 1 fej vöröshagyma 1 ...

Tejfölös zöldbab leves


Ez a leves azok közé a levesek közé tartozik, amit gyorsan el lehet készíteni és a nyári melegben sem terheli meg a gyomrot.

Hozzávalók:
50 dkg zöldbab
1 kis fej vöröshagyma 
3 gerezd fokhagyma
vegeta (ha van házi)
1 kis pohár tejföl (175 g)
2 ek liszt vagy ételkeményítő
zöldség zöld

Elkészítés:
A vöröshagymát megpirítom olajon, majd rádobom a zöldbabot, ezzel is tovább párolom.
Felöntöm vízzel, vegetával és borssal fűszerezem. Apróra vágott fokhagymát szórok bele. Addig főzöm míg a zöldbab megpuhul. Közben egy kis serpenyőben pici olajon megpirítom a lisztet, de csak világosra. Hozzáöntöm a tejfölt, vízzel felöntöm, simára keverem. Végül a leveshez öntöm és összeforralom. Tálaláskor apróra vágott zöldség zölddel megszórom.

Zöldbab leves édesen

Nagyon hosszú éveken keresztül csak így készítettük el, mert ez a legegyszerűbb levesek egyike.

Hozzávalók: zöldbab, pici olaj, 1 ek liszt, 1 tejföl, só
tálalásnál cukor vagy nyírfacukor ízlés szerint, esetleg ecet

Elkészítés:
A zöldbabot olajon megpirítom. Ez fontos, mert így még sem lesz olyan vad ízű (ahogy mamám mondaná). Majd sózom, vízzel felöntöm. Puhára főzöm és végül a habarás készítőmmel elkészítem a habarást. Először vizet öntök bele, majd a tejföl végül a liszt kerül bele. Jól összerázom és a leveshez öntöm, összeforralom.
Tálaláskor ízesítem. Tatám cukor helyett ecettel  ízesíti.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...