Kiemelt bejegyzés

Zöldséges hús pennével

 Hozzávalók: Pulykamell, vagy bármilyen sovány hús gomba zöldségfélék ( pl. borsó, sárgarépa, brokkoli) 1 fej vöröshagyma 1 ...

Mandulás, citromos linzerkarikák


Hamarosan itt a karácsony, már elkezdődött a nagytakarítás, bevásárlás és persze a sütkérezés ideje.
Ezeket a finom linzerkarikákat az ünnepek előtt ki lehet sütni, dobozban tárolva sokáig eláll. Nálunk, hogy az ünnepeket megérje jó helyre el kell raknom.
A jól bevált alaprecept alapján készítem 1:2:3 arányban. Egyszerű, gyorsan elkészíthető, kezdőknek is ajánlom.
Egy ideje kihagyom a tojást belőle, mert egy alkalommal tojásra allergiás kislánynak kellett készítenem és egyáltalán nem érződött a hiánya. 


Hozzávalók:
30 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 kk szódabikarbóna
fél citrom leve és héja
1 cs vaníliás cukor
1 tojássárgája (nem fontos)
szeletelt mandula a díszítéshez
10 dkg-nyi lekvár

Először összekeverem a lisztet, porcukrot és szódabikarbónát. Hozzáadom a citrom levét, reszelt héját. Rámorzsolom a margarint és jól összegyúrom. 2-3 mm vékonyra kinyújtom, linzer szaggatóval kiszaggatom. 
Előmelegített sütőben 160 fokon kb. 10 perc alatt megsütöm, nem kell nagyon megsütni, épphogy egy kis színt kapjon.
Mikor kihűltek a teli karikákat lekvárral megkenem, a lyukasakat a tetejére helyezem. Szeletelt mandulával díszítem, vaníliás porcukorral meghintem.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...