Kiemelt bejegyzés

Zöldséges hús pennével

 Hozzávalók: Pulykamell, vagy bármilyen sovány hús gomba zöldségfélék ( pl. borsó, sárgarépa, brokkoli) 1 fej vöröshagyma 1 ...

Gyümölcssaláta




Hozzávalók: ( ha nincs idény jellegű gyümölcs befőtt is jó)
meggy vagy cseresznye
eper
nagy szemű szőlő
kivi
narancs
negyed ananász
1 banán
1 citrom leve
2 kanál cukor vagy édesítő
fél liter 100%-os narancslé
fél liter 100%-os baracklé
1 pici rum vagy vanília aroma


Elkészítése:
A 2 evőkanál cukrot karamellizálom, felöntöm kb. 4 dl gyümölcslével (mindegy melyikkel).
Belekeverem a többi gyümölcslevet és az aromát és hűtőben alaposan lehűtöm.
Összedarabolom a gyümölcsöket és beleteszem a hideg lébe. A képen egy kivájt görögdinnyében lett tálalva!

Pizzatészta alapreceptje


Hozzávalók: (2 nagy, vagy 4 kis pizzához)
3,5 dl víz
2,5 dkg élesztő
1 evőkanál só
0,5 evőkanál cukor
6 ek. olívaolaj (vagy étolaj)
30 dkg finomliszt
25 dkg fogós liszt
 

 Hozzávalók a pizzakrémhez: 1 doboz aprított paradicsom(40dkg) vagy fél kg paradicsom, 1 nagy fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál olívaolaj, só, bors, pici cukor, oregáno

Elkészítése:
A meglangyosított vízben cukorral felfuttatom az  élesztőt. A liszthez hozzáadom a sót, az olajat, és a felfuttatott élesztőt, majd fényes sima tésztává dagasztom. Négy cipóra osztom. A cipókat egyenként kinyújtom, pizzaformába vagy tepsibe rakom. Addig pihentetem,amíg paradicsom krémmel vagy tejföllel megkenem, és különböző feltéteket elkészítem és rárakom.




Rakhatunk rá sonkát, kolbászt, gombát, olajbogyót, csemegekukoricát, tojást vagy ízlés szerint bármit és végül reszelt sajttal meghintjük.

Végül előmelegített 220 fokos sütőben megsütöm.

Paradicsom krém alapreceptje: a hagymákat olajon megfonnyasztom. Hozzáadom a paradicsomot (levével együtt), félig lefedve 15 percig forralom, sűrítem. Sóval, borssal, cukorral, oregánóval ízesítem. Botmixerrel péppé turmixolom.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...