Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: október 13, 2009

Gyümölcssaláta

Kép
Hozzávalók: ( ha nincs idény jellegű gyümölcs befőtt is jó) meggy vagy cseresznye eper nagy szemű szőlő kivi narancs negyed ananász 1 banán 1 citrom leve 2 kanál cukor vagy édesítő fél liter 100%-os narancslé fél liter 100%-os baracklé 1 pici rum vagy vanília aroma Elkészítése : A 2 evőkanál cukrot karamellizálom, felöntöm kb. 4 dl gyümölcslével (mindegy melyikkel). Belekeverem a többi gyümölcslevet és az aromát és hűtőben alaposan lehűtöm. Összedarabolom a gyümölcsöket és beleteszem a hideg lébe. A képen egy kivájt görögdinnyében lett tálalva!

Pizzatészta alapreceptje

Kép
Hozzávalók: (2 nagy, vagy 4 kis pizzához) 3,5 dl víz 2,5 dkg élesztő 1 evőkanál só 0,5 evőkanál cukor 6 ek. olívaolaj (vagy étolaj) 30 dkg finomliszt 25 dkg fogós liszt     Hozzávalók a pizzakrémhez:  1 doboz aprított paradicsom(40dkg) vagy fél kg paradicsom, 1 nagy fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál olívaolaj, só, bors, pici cukor, oregáno Elkészítése: A meglangyosított vízben cukorral felfuttatom az  élesztőt. A liszthez hozzáadom a sót, az olajat, és a felfuttatott élesztőt, majd fényes sima tésztává dagasztom. Négy cipóra osztom. A cipókat egyenként kinyújtom, pizzaformába vagy tepsibe rakom. Addig pihentetem,amíg paradicsom krémmel vagy tejföllel megkenem, és különböző feltéteket elkészítem és rárakom. Rakhatunk rá sonkát, kolbászt, gombát, olajbogyót, csemegekukoricát, tojást vagy ízlés szerint bármit és végül reszelt sajttal meghintjük. Végül előmelegített 220 fokos sütőben megsütöm. Paradicsom krém alapreceptje : a hagymákat olajon megfonnyasztom.