Kiemelt bejegyzés

Zöldséges hús pennével

 Hozzávalók: Pulykamell, vagy bármilyen sovány hús gomba zöldségfélék ( pl. borsó, sárgarépa, brokkoli) 1 fej vöröshagyma 1 ...

Töltött palacsinta rántva




Vasárnap vendégeket vártunk és többek között Hortobágyi húsos palacsintát készítettem. Valahogy nem jól számítottam ki a hozzávalókat, a lényeg, hogy üresen maradt egy jó néhány palacsinta. Viszont volt itthon gomba és készítettem egy gombás tölteléket. Megtöltöttem a kimaradt palacsintákat, bepaníroztam és kirántottam. Nagyon kapós lett, melegen és hidegen is kitűnő!

Hozzávalók:
6 db sós palacsinta
30 dkg gomba
1 nagy fej vöröshagyma
20 dkg reszelt sajt
zöldség zöldje
só, bors

Elkészítése:
A gombát megtisztítom, feldarabolom. A vöröshagymát is megtisztítom, apróra eldarabolom és kevés olajon üvegesre párolom. Rárakom a gombát, sózom, borsozom és együtt még kb. 10 percig párolom. Ha kész a tűzről lehúzom, a reszelt sajtot  és az apróra vágott petrezselyemzöldet hozzákeverem. Megtöltöm vele a palacsintákat, a szokásos módon lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába panírozom, majd forró olajban szép ropogósra sütöm.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...