Kiemelt bejegyzés

Zöldséges hús pennével

 Hozzávalók: Pulykamell, vagy bármilyen sovány hús gomba zöldségfélék ( pl. borsó, sárgarépa, brokkoli) 1 fej vöröshagyma 1 ...

Almás zabpelyhes palacsinta



Erről a palacsintáról csak jót tudok írni, nálunk legalábbis nagyon bejött. Az alap ötletet illetve az eredeti receptet vagyis nem is a palacsintáét, hanem zabpelyhes lángos receptjét Terike oldalán olvastam. Mivel sós helyett inkább édesre éheztem kicsit átalakítva palacsintának készítettem el az alábbiak szerint. Legközelebb a zabpelyhes lángost készítem el.
Hozzávalók:
12 dkg zabpehely
kb 2 dl tej
2-3 ek liszt (teljes kiörlésű)
2 tojás
2 ek barnacukor
1 csipet fahéj
1 db alma lereszelve
csipet só
4 dkg olvasztott vaj

Tölteléknek bármi megfelel: kakaópor, fahéj, lekvár, juharszirup stb., de töltelék nélkül is nagyon megfelel, hiszen a tésztájában már benne van az alma.



A zabpehelyre ráöntöm a tejet és jó félórára a hűtőbe rakom. Ha reggelire szeretnénk sütni a palacsintát érdemes már este beáztatni a zabpelyhet. 
Ráütöm a tojásokat, belerakom a cukrot, fahéjat, csipet sót, reszelt almát, vajat és végül a lisztet. Összeállítom és már sütöm is. 


Delimano készletem kis serpenyőjében sütöttem ki. Mivel ez egy porcelán bevonatú edény elég első alkalomkor alá rakni egy kis vajat. Mikor kissé felforrósodott a tésztából 2-3 evőkanállal teszek a serpenyőbe, szétlapogatom kör alakúra. Mindkét oldalát aranybarnára sütöm. Ebből az adagból nekem 6 db kb 15 cm-es átmérőjű palacsinta lett. Előnye, hogy sokkal laktatóbb, mint a sima palacsinta.
Nem győzöm dicsérni  a Delimano edényeket. Minden, amit ilyen edényben készítek sokkal ízletesebb, egészségesebb lesz - arról nem beszélve, hogy a mosogatása is egyszerű, hiszen pillanatok alatt szinte papírtörlővel eltakarítható.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...