Kiemelt bejegyzés

Zöldséges hús pennével

 Hozzávalók: Pulykamell, vagy bármilyen sovány hús gomba zöldségfélék ( pl. borsó, sárgarépa, brokkoli) 1 fej vöröshagyma 1 ...

Ananászos currys sertésragu


Változatosság kedvéért most megpróbálkoztam egy indiai étel elkészítésével.
Kicsit azt hiszem nekünk szokatlan ízhatású ez az édes- savanyú mártással készített étel, de kifejezetten finom.

Hozzávalók:
 60 dkg karaj (vagy csirkehús)
 1 ananász konzerv
 1 tojássárgája
 1/2 citrom leve
 2 evőkanál liszt
3 evőkanál olaj
 1 fej vöröshagyma
1 kis doboz paradicsompüré
 1 mokkás kanál curry por
 só, őrölt bors ízlés szerint

Elkészítése:
A lisztet, tojássárgáját, citromlét, sót, 3 ek. ananászlét összekeverem és ebbe belerakom a a felcsíkozott húst. Jól megforgatom benne, és legalább félórára félreteszem.
Közben a vöröshagymát megtisztítom és apróra darabolom, majd kevés olajon megdinsztelem. Hozzáadom a mártásos husit, ízlés szerint sózom, borsozom és jól átsütöm. 
Ha kész tűzállótálba szedem.
A visszamaradt levébe beleteszem a curry port, a paradicsompürét és a leszűrt ananász kockákat. Ezt is mártás sűrűségűre hígítom az ananászlével, összeforralom és a húsra öntöm.
Forró sütőben 40-45 percig sütöm.
Párolt rizzsel tálalom.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...