Kiemelt bejegyzés

Zöldséges hús pennével

 Hozzávalók: Pulykamell, vagy bármilyen sovány hús gomba zöldségfélék ( pl. borsó, sárgarépa, brokkoli) 1 fej vöröshagyma 1 ...

Halászlé pontyból

Halászlevet még karácsony szentestéjére főztem, de most találtam meg a róla készült képet. Nagyon megörültem neki, mert már azt hittem, hogy elveszett a többi ételképpel együtt.
Sokféleképpen készítik el, én a szegedi halászlevet szoktam főzni annyi különbséggel, hogy most csak egyfajta halból készült viszont vásároltam hozzá halfejet és farkot.


Hozzávalók:
1 db 1-1,5 kg-os ponty
fél kg halfej és farok
2 nagy fej hagyma
1 db paprika
1 paradicsom
2-3 tk pirospaprika (ízlés szerint),
2 halászlékocka
"Erős Pista" paprikakrém, só

 Elkészítése:
A halat megtisztítom, alaposan megmosom, lecsapom a fejét-farkát, a színhúst ujjnyi vastagra felszeletem és besózom (ha van ikrája vagy teje azt is a színhúshoz teszem). A fejet és a farkat (elég nagyra vágom a farkát, hogy legyen rajta hús is) annyi vízzel teszem fel főni, hogy elegendő legyen  az alaplé a leveshez (utólag csak keveset keljen pótolni). Beleteszem a megtisztított, felkarikázott hagymát, paprikát, paradicsomot, kissé megsózom és fedő alatt lassú tűzön addig főzöm, amíg a hús teljesen lefő a csontokról (1-1,5 óra). Szitakanálon átszűröm, átpasszírozom, visszarakom az alaplébe és együtt felforralom, elkeverem benne a pirospaprikát, hozzáadom a halászlékockákat, összeforralom és végül belerakom a besózott haldarabokat. Lassú forralással, csak rázogatva a lábast további 10-15 percig főzöm. Azonnal még forrón tálalom. Cseresznye paprikát vagy erős paprikakrémet adok hozzá, mert van aki csípősen szereti.
 
Mióta kókuszzsírral sütök-főzök a hagymát először megdinsztelem egy kevés kókuszzsíron és úgy öntöm fel vízzel.

A törött paprikát is mielőtt a leveshez adom picit kókuszzsíron megfuttatom, majd felhígítom egy kis levessel és végül a többi léhez öntöm.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...