Kiemelt bejegyzés

Zöldséges hús pennével

 Hozzávalók: Pulykamell, vagy bármilyen sovány hús gomba zöldségfélék ( pl. borsó, sárgarépa, brokkoli) 1 fej vöröshagyma 1 ...

Eperkrémleves tejszínnel illetve narancslével


Itt az eper szezon és végre saját termésből süthetek-főzhetek.
Kedvenc gyümölcsöm, ezért sok mindent szoktam belőle készíteni, főleg desszerteket, de levest is.

Isteni finom így tavasszal a friss eperből készült krémleves. 
Másik nagy előnye, hogy főzés nélkül, szinte 5-10 perc alatt elkészíthető.

Hozzávalók:
50-60 dkg eper
5 dl hideg tej
2 dl habtejszín
3 ek méz
2-3 ek cukor
2 vaníliás cukor
fahéj

Elkészítése:
Az epret lecsumázom, megmosom. 10 dkg-nyit félrerakok a többit turmixgéppel pépesre turmixolom, majd hozzáadom a tejet, tejszínt, mézet, cukrot (ezt ízlés szerint, függ a gyümölcs édességétől is) és együtt még tovább turmixolom.  Ízesítem vaníliás cukorral, pici fahéjjal.
Hűtőbe rakom, tálalásnál beledarabolom a félrerakott epret, tejszínhabbal díszítem.

Lányom unszolására narancslével is elkészítettem. A tej helyett 0,5 l rostos narancslét öntöttem hozzá. Így is nagyon finom, egy kicsit talán pikánsabb, savanykásabb ízű, kifejezetten jó hűsítő lehet nagy melegben.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...