Kiemelt bejegyzés

Zöldséges hús pennével

 Hozzávalók: Pulykamell, vagy bármilyen sovány hús gomba zöldségfélék ( pl. borsó, sárgarépa, brokkoli) 1 fej vöröshagyma 1 ...

Tejfölös sajtos pogácsa



Barátnőm mindig ilyen pogácsát sütött, ha vendégségbe mentünk hozzájuk. Nagy sikert aratott vele, így én is megtanultam. Melegen isteni finom, de másnap is még versengünk érte, ha véletlen marad belőle.

Hozzávalók:
fél kg liszt
25 dkg margarin vagy vaj
1 pohár tejföl
2 tojássárgája
3 dkg élesztő

sajt
pici ( kb. 1 dl) tej

    Elkészítése:
    Az élesztőt belekeverem a meglangyosított tejbe, amibe egy kiskanál cukrot teszek és felfuttatom.
    A lisztet összemorzsolom a margarinnal. Belekeverem a tojássárgákat, a tejfölt, a kb. 1 ek. sót és a felfuttatott élesztőt.
    Alaposan összegyúrom, kinyújtom és hajtogatom. Először 3 részre, majd a két szélét középre és egymásra. Ezt még kétszer megismétlem miközben kb. 20-20 percet kelesztem. Végül kinyújtom jó ujjnyi vastagságúra, a tetejét megkenem a tojásfehérjével, reszelt sajttal megszórom és kiszaggatom. Így is kelesztem, majd 180 fokos sütőben megsütöm.




    Finom almás pite



    Hozzávalók:
    60 dkg liszt
    1 sütőpor
    1 pohár tejföl
    25 dkg margarin
    20 dkg porcukor
    4 tojás

    töltelékhez:
    60 dkg alma, 10 ek. cukor, 4 cs vaníliás pudingpor, ízesítéshez fahéj

    Elkészítése:
    A lisztet a sütőporral összekeverem, hozzáadom a tejfölt, a margarint, a porcukrot és a tojásokat. Jól összegyúrom és két részre osztom. Két lapot nyújtok, egyiket belerakjuk a tepsibe, rá a töltelék (amit előtte elkészítek), majd rárakom a másik lapot. Előmelegített sütőben aranybarnára sütöm.


    Töltelék: az almát lereszelem, fél liter vízben 10 evőkanál cukorral 10-15 percig főzöm, 3 dl vízbe 4 cs pudingport belekeverem és az almával összefőzöm.


    Csokimázat is készíthetünk a tetejére.

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...