Kiemelt bejegyzés

Zöldséges hús pennével

 Hozzávalók: Pulykamell, vagy bármilyen sovány hús gomba zöldségfélék ( pl. borsó, sárgarépa, brokkoli) 1 fej vöröshagyma 1 ...

Chilis bab (Chill con carne)


Nagylányom kedvence a chilis bab. Eddig mindig a boltban kapható mexikói chilis bab alapporral készítettem, de a minap egy szakácskönyvben találtam nagyon jó kis receptet rá. Annyit változtattam rajta, hogy nem darált húsból (mivel nem volt itthon), hanem sertéscombból készítettem el.

Hozzávalók:
50 dkg sertéshús (vagy darált hús)
5 dkg vaj
10 dkg füstölt szalonna
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 fehérpaprika
4 db paradicsom 
2 ek ketchup
1 konzerv vörös kidney bab
1 konzerv chilis bab
1 konzerv csemegekukorica
1 ek törött paprika 
1 tk őrölt chili
fűszerek: só, bors, bazsalikom, oregánó, római kömény, kakukkfű

Elkészítése:
A felolvasztott vajon a kis kockára vágott szalonnát és hagymát aranysárgára pirítom. A húst kockákra vágom és azt is hozzáteszem, egyenletes keverés közben megpirítom. 
Hozzáadom az apró kockára darabolt paprikát, paradicsomot. Megszórom sóval, borssal, fűszerekkel, hozzáadom a törött paprikát, chilit, ketchupot, felaprított fokhagymát és felöntöm egy kis vízzel. Addig párolom, míg a hús megpuhul. 
Utolsó tíz percben hozzáadom a babokat és a kukoricát, ha kell még öntök hozzá vizet, után sózom, fűszerezem és kb 10 percig még együtt főzöm.
Tálaláskor meglehet szórni reszelt sajttal vagy én bővebb lével készítettem és tésztát főztem hozzá.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...